
Karamellmacchiato-dipede iskremkjegler
Lær hvordan du lager karamellmacchiato-dipte iskremkegler, en deilig og enkel dessert perfekt for varme sommerdager. En søt fristelse for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/3 kopp ferdiglaget dulce de leche-saus
- 3/4 teskje instant espressopulver
- 6 store, kjøpte sukkervaffelkegler
- 1 pint (2 kopper) kaffeglass
- 2 unser semisøt sjokolade, hakket
- 1 spiseskje vegetabilsk fettstoff
- 2 spiseskjeer sjokoladekledde espressobønner, hakket
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en isskje på 1/3 kopp
- 2Ha dulce de leche-sausen og espressopulveret i en liten bolle og visp til det er godt blandet.
- 3Legg 1 teskje av espresso-dulce de leche-sausen i bunnen av hver vaffelkjeks og sirkle den rundt for å dekke innsiden helt. (Hvis sausen er for tykk til å sirkle, bruk en liten spatel for å smøre sausen på sidene.)
- 4Legg en liten kule med kaffeis i hver kjeks, og topp med ytterligere 1/2 teskje av espresso-dulce de leche-sausen. Gjenta lagene til iskremen når opp til toppen av kjeksene. Bruk en isskje på 1/3 kopp til å legge en ekstra kule med kaffeis på toppen av hver kjeks, og sett dem i fryseren til iskremen er stivnet, ca. 30 minutter. (Se Kok's Note.)
- 5Når iskremen har satt seg, legg hakket sjokolade og vegetabilsk fett i en liten bolle som er dyp nok til å dyppe kjeksene i, og varm opp i mikrobølgeovnen i 30-sekunders intervaller, rør om etter hver gang, til det er helt smeltet og glatt, ca. 2 minutter. La det avkjøle til romtemperatur, men fortsatt væske.
- 6Ta kjeksene ut av fryseren og dypp toppene i den smeltede sjokoladen. Strø umiddelbart over hakkede espressobønner og sett dem i fryseren til de skal serveres.