Hello Fresh Mobile Banner
Karamellmacchiato-dipede iskremkjegler

Karamellmacchiato-dipede iskremkjegler

Lær hvordan du lager karamellmacchiato-dipte iskremkegler, en deilig og enkel dessert perfekt for varme sommerdager. En søt fristelse for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1/3 kopp ferdiglaget dulce de leche-saus
  • 3/4 teskje instant espressopulver
  • 6 store, kjøpte sukkervaffelkegler
  • 1 pint (2 kopper) kaffeglass
  • 2 unser semisøt sjokolade, hakket
  • 1 spiseskje vegetabilsk fettstoff
  • 2 spiseskjeer sjokoladekledde espressobønner, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en isskje på 1/3 kopp
  2. 2Ha dulce de leche-sausen og espressopulveret i en liten bolle og visp til det er godt blandet.
  3. 3Legg 1 teskje av espresso-dulce de leche-sausen i bunnen av hver vaffelkjeks og sirkle den rundt for å dekke innsiden helt. (Hvis sausen er for tykk til å sirkle, bruk en liten spatel for å smøre sausen på sidene.)
  4. 4Legg en liten kule med kaffeis i hver kjeks, og topp med ytterligere 1/2 teskje av espresso-dulce de leche-sausen. Gjenta lagene til iskremen når opp til toppen av kjeksene. Bruk en isskje på 1/3 kopp til å legge en ekstra kule med kaffeis på toppen av hver kjeks, og sett dem i fryseren til iskremen er stivnet, ca. 30 minutter. (Se Kok's Note.)
  5. 5Når iskremen har satt seg, legg hakket sjokolade og vegetabilsk fett i en liten bolle som er dyp nok til å dyppe kjeksene i, og varm opp i mikrobølgeovnen i 30-sekunders intervaller, rør om etter hver gang, til det er helt smeltet og glatt, ca. 2 minutter. La det avkjøle til romtemperatur, men fortsatt væske.
  6. 6Ta kjeksene ut av fryseren og dypp toppene i den smeltede sjokoladen. Strø umiddelbart over hakkede espressobønner og sett dem i fryseren til de skal serveres.