En enkel ostebrett

En enkel ostebrett

oppskrift på en enkel og smakfull ostebord. perfekt til fest eller sammenkomst, krever minimal forberedelse og imponerer gjestene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 8 fikengresskar
  • 2. 1 til 2 buntinger grønne druer
  • 3. ½ rund Brie, for eksempel Tremblaye
  • 4. Skive av modnet skarp Cheddar
  • 5. 225 gram geitost, romtemperert
  • 6. Friske timianstilker
  • 7. God olivenolje
  • 8. 1 skive blåmuggost, for eksempel Roquefort
  • 9. Tørkede aprikoser
  • 10. Ferske figener
  • 11. 1 pakke tørkede fruktkjeks, for eksempel Rustic Stekry
  • 12. 1 pakke vannkjeks, for eksempel Carr's

Fremgangsmåte

  1. 1Ordne fikenbladene på et rundt fat. Plasser drueklasen i midten, og rundt den legger du Brie, Cheddar og geitost. Strø over timianblader og legg en kvist timian på geitosten. Drypp med olivenolje. Tilsett blåmuggost i ostefatet, og pynt med aprikoser, fiken og kjeks på en kunstferdig måte blant ostene.