Grillede fruktspyd med søt yoghurtssaus

Grillede fruktspyd med søt yoghurtssaus

Lær hvordan du lager deilige grillede fruktspyd med en søt og kremet yoghurtsaus. Perfekt som dessert eller sunn snacks sommeren lang!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 4 stk. spyd (10 tommer)
  • 1/2 kopp brunt sukker
  • 1/4 kopp vann
  • 1 teskje malt kanel
  • 1/2 appelsin, presset, pluss resten av halve appelsinen revet, reservert fra Kylling Satay-oppskriften
  • 1 boks (20 gram) ananasbiter, reserver saften og 4 biter til cocktail
  • 2 nektariner, skåret i 2,5 cm store biter
  • 1 mango, skrelt, kjøttet skåret i 2,5 cm biter
  • 1 beger (8 gram) vaniljeyoghurt

Fremgangsmåte

  1. 1Hvis du bruker trepinner, bløtlegg dem i vann i minst 30 minutter.
  2. 2I en liten kjele bland det brune sukkeret med 1/4 kopp vann, kanel og appelsinskall. Kok opp over middels varme. Fjern fra varmen og la det avkjøle til romtemperatur.
  3. 3Forvarm grillen eller grillpannen på lav varme.
  4. 4Tre to biter av hver type frukt på hver pinne. Grill pinnebrødene til frukten er varm og lett forkullet, omtrent 6 minutter, og snu dem en kvart om gangen hver 1 1/2 minutt. Pass på å børste med det brune sukker-sirupet etter hver vending.
  5. 5Mens frukten grilles, lag dippesausen. Visp sammen yoghurt, appelsinjuice og 1 spiseskje av det brune sukker-sirupet i en serveringsskål. Sett til side 2 spiseskjeer til oppskriften "Sweet and Spicy Kylling Wraps" i Online Round 2.
  6. 6Anrett pinnebrødene på et serveringsfat og server med dippesausen ved siden av.