
Mongolsk biff-sandwich med svartbønne-aioli
Lær hvordan du lager deilige mongolian beef sandwiches med kremet svart bønne aioli. Perfekt for en smakfull og enkel lunch eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund flankstek, skåret mot fibrene
- 1/2 kopp rapsolje
- 1 spiseskje sesamolje
- 1/2 kopp tynn soyasaus
- 1/2 kopp Shaoxing- eller rødvin
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 1/2 kopp hakkede vårløk
- 1/2 spiseskje grovkvernet svart pepper
- Rapsolje
- 2 rødløk, skivet tynt
- 2 serranos, finhakket
- 1 hvitkål, delt i to, den ene halvparten satt til side for en annen bruk, den andre revet
- 1 rød paprika, juliennet
- 1 grønn paprika, juliennet
- 2 gulrøtter, tynne skiver
- 4 pitabrød, ristet, grillet eller varmet i ovnen
- Black Bean Aioli, som tilbehør, oppskrift følger
- 3 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 1 spiseskje finhakket fermentert svartbønne
- 1 spiseskje finhakket ingefær
- 2 spiseskjeer risvinseddik
- 2 eggeplommer*
- 2 kopper rapsolje
- Salt og svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Mariner biffen i en bolle med olje, soyasaus, vin, hvitløk, vårløk og svart pepper. La det stå minst 4 timer i kjøleskapet. Sil av storfeet.
- 2I en varm wok, dekk bunnen med olje og wok løk og serranos. Tilsett biffskivene og stek til de er sjeldne. Tilsett grønnsakene. Smak til med krydder. Server med pitabrød og Black Bean Aioli.
- 3Anbefalt drikke: Singha-øl
- 4Surr hvitløk, bønner og ingefær i smør til de er myke. Deglaser med eddik og la det koke inn til det er redusert med 80 prosent. La det avkjøle helt.
- 5I en foodprocessor, tilsett eggeplommer og bland sammen. Mens maskinen går, tilsett olje i en tynn stråle, først sakte til det emulgerer, deretter mer raskt. Smak til med krydder. Oppbevar i kjøleskapet.