Takk for en høstmiddag med ovnsbakte grønnsaker

Takk for en høstmiddag med ovnsbakte grønnsaker

oppskrift på deilige ovnsbakte grønnsaker perfekt for thanksgiving. enkel, smakfull og sunn tilbehørsrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 små fennikelfrø, toppene fjernet
  • 2. 2. 450 gram fingerling- eller småpoteter
  • 3. 3. 450 gram rosenkål, renset og delt i to
  • 4. 4. God olivenolje
  • 5. 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 22. Skjær fenniklene i 6 båter hver, og skjær gjennom kjernen for å holde båtene intakte. Legg dem på et stekebrett.
  3. 33. Del potetene i to på langs og legg dem på brettet sammen med fenniklene. Drypp 3 spiseskjeer olivenolje over fenniklene og potetene, og strø deretter over 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Vend godt med hendene.
  4. 44. Legg rosenkålene på et eget stekebrett og drypp over 3 spiseskjeer olivenolje. Strø over 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper, og vend godt med hendene.
  5. 55. Stek grønnsakene i samme ovn i 35 til 40 minutter, til potetene er møre, og vend én gang underveis.
  6. 66. Bland grønnsakene i en stor serveringsskål, og strø over litt salt og pepper. Server varm.