
Takk for en høstmiddag med ovnsbakte grønnsaker
oppskrift på deilige ovnsbakte grønnsaker perfekt for thanksgiving. enkel, smakfull og sunn tilbehørsrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 2 små fennikelfrø, toppene fjernet
- 2. 450 gram fingerling- eller småpoteter
- 3. 450 gram rosenkål, renset og delt i to
- 4. God olivenolje
- 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2Skjær fenniklene i 6 båter hver, og skjær gjennom kjernen for å holde båtene intakte. Legg dem på et stekebrett.
- 3Del potetene i to på langs og legg dem på brettet sammen med fenniklene. Drypp 3 spiseskjeer olivenolje over fenniklene og potetene, og strø deretter over 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Vend godt med hendene.
- 4Legg rosenkålene på et eget stekebrett og drypp over 3 spiseskjeer olivenolje. Strø over 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper, og vend godt med hendene.
- 5Stek grønnsakene i samme ovn i 35 til 40 minutter, til potetene er møre, og vend én gang underveis.
- 6Bland grønnsakene i en stor serveringsskål, og strø over litt salt og pepper. Server varm.