Fransk bønnesalat

Fransk bønnesalat

oppskrift på en frisk og enkel fransk bønnesalat. perfekt for sommerens måltider, lett å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2. 1 1/2 pund franske bønner, begge ender trimmet
  • 3. 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 4. 2 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 5. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 6. 1/2 kopp god olivenolje
  • 7. 2 spiseskjeer finhakket fersk dill

Fremgangsmåte

  1. 11. Fyll en stor bolle med isvann. Kok opp en stor kjele med vann og tilsett 1 spiseskje salt. Legg bønnene i vannet og kok dem i bare 1 minutt. Pass nøye på tiden! Du ønsker at bønnene skal være sprø-tender. Sil av bønnene og legg dem i isvannet til de er helt avkjølte. Sil av bønnene igjen, tørk dem på kjøkkenpapir, og legg dem i en stor bolle.
  2. 22. I en liten bolle, visp sammen sennep, eddik, 1/2 teskje salt og pepper. Mens du visper, hell sakte i olivenoljen for å lage en emulsjon.
  3. 33. Hell nok dressing over bønnene til at de blir godt fuktet, og spar resten til en annen gang. Vend inn dill, smak til med salt og pepper, og server ved romtemperatur. (Hvis bønnene ikke skal serveres med én gang, oppbevar dem i kjøleskapet og tilsett litt ekstra vinaigrette og en klype salt rett før servering.)