En moderne versjon av en gammel paella
Safranris med kylling, reker, sukkererter og snegler

En moderne versjon av en gammel paella Safranris med kylling, reker, sukkererter og snegler

oppskrift på en moderne vri av den klassiske spanske paella med safranris, kylling, reker, bønner og snegler for en unik smaksopplevelse

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 pund mediumstore reker (ca. 12 stk)
  • 2. Salt
  • 3. 1/2 teskje nykvernet grovkornet svart pepper
  • 4. 1 spiseskje spansk ekstra jomfroliv olje
  • 5. 2 store kyllinglår, benfrie, hver delt i fire
  • 6. 2 unser chorizo, skivet i tynne skiver
  • 7. 2 store sjalottløk, hakket
  • 8. 3 mellomstore hvitløksfedd, hakket
  • 9. 2 unser grønne bønner, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 10. 1 kopp spansk kortkornet ris (eller bruk italiensk kortkornet ris)
  • 11. 1/2 kopp finhakket fersk persille
  • 12. 2 kopper kraftig kyllingkraft
  • 13. 1/2 teskje safrantråder
  • 14. 1 teskje søt spansk paprika
  • 15. 12 store hermetiske snegler
  • 16. 1 stor rød paprika, ristet, skrelt og frøet (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Smørfyll hver reke ved å skjære langs ryggen, gjennom skallet, for å fjerne den svarte åren. Skyll, og åpne hver reke bredt, med skallet på. Strø over salt og nykvernet svart pepper. Sett til side i 30 minutter. I en stor, tykkbunnet panne med lokk – helst en stor wok – varm opp olivenoljen over middels høy varme. Krydre kyllinglårene godt med salt og pepper, og legg dem i den varme oljen med skinnsiden ned. Kok i 2 minutter, eller til skinnet begynner å bli brunt. Tilsett chorizo-skivene, og vend dem sammen med kyllingen. Kok i 1 minutt. Tilsett sjalottløk, hvitløk og grønne bønner. Bland godt. Tilsett ris og halvparten av persillen, og rør for å dekke risen med olje. Hell i kyllingkraft, safran og paprika. Rør godt. La blandingen koke opp, skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke i 15 minutter. Løft på lokket, plasser rekene i den øverste delen av risen, og strø sneglen rundt rekene. Hvis du bruker paprika, kutt den i 8 striper og legg dem i risen i et dekorativt mønster. Dekk til, og kok i ytterligere 10 minutter, eller til nesten all væsken er absorbert og risen er ferdig kokt. Server direkte fra kjele, og strø over resten av persillen før servering.