Kåldolmer

Kåldolmer

Lær hvordan du lager klassiske kålruller med denne enkle oppskriften. Perfekt for hverdagsmiddag eller helg. Enkelt, godt og sunt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 pund ris
  • 1 hode fersk kål, ca. 1,4 kg
  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 teskje olje
  • 1 teskje grønnsaksbuljong
  • 1/2 pund kjøttdeig av svin
  • Salt
  • Pepper
  • 2 gulrøtter, hakket
  • 2 stilker selleri, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Damp ris og hodekål hver for seg. Sett den dampede risen til side. Skrell av kålbladene for å få individuelle blader.
  3. 3Tilsett hakket løk, olje, buljong og den dampede risen i kjøttdeigen av svin. Bland godt sammen. Krydre med salt og pepper. Rull kjøttdeigen til små baller på størrelse med golfballer. Pakk hver kjøttball inn i et kålblad.
  4. 4Ha gulrøtter og selleri i en ildfast form (grønnsakene hindrer at kålen brenner seg fast i bunnen av formen, og tilfører også aroma til rullene), og legg kålrullene oppå.
  5. 5Sett formen i ovnen og stek i omtrent 1 ½ time. Sjekk at de er gjennomstekte før du tar dem ut av ovnen.