
Krydret kjøttpatties med couscous
oppskrift på krydrede kjøttdeigpatties servert med myk couscous. enkel, smakfull og perfekt til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 gulrøtter, finrevet
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 3 spiseskjeer hakkede tørkede aprikoser eller gyldne rosiner
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 1/2 kopp couscous (ca. 280 gram)
- 1/2 kopp naturell yoghurt
- 1/4 kopp finhakket frisk koriander
- 2 teskjeer sterk paprika
- 680 gram storfekjøttdeig av chuck
- 3 vårløk, finhakket
- 1 teskje malt spisskummen
- 1/4 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Kok opp 2 kopper vann, halvparten av de revne gulrøttene, 2 spiseskjeer olivenolje, de tørkede aprikosene, 1/4 teskje salt og et par kverner pepper i en middels stor kjele, og la det koke opp. Tilsett couscousen; dekk til og ta av varmen. Sett til side til det skal serveres.
- 2I mellomtiden blander du yoghurt, halvparten av korianderen, 1 teskje paprika og en stor klype salt i en liten bolle; sett til side.
- 3Bland det malt storfekjøttet, vårløk, spisskummen, kanel, 1 teskje salt, den resterende revne gulroten og 1 teskje paprika i en stor bolle. Bland med hendene til det er akkurat kombinert. Form til fire ovaler som er ca. 3/4 tommer tykke.
- 4Varm opp den resterende spiseskjeen olivenolje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Legg i pattiene og stek til de er brune, ca. 4–5 minutter på hver side for medium sjeldent. Rør forsiktig i couscousen med en gaffel og bland inn den resterende korianderen. Server pattiene med couscousen og yoghurtsausen.
- 5Fotograf: Ryan Dausch