
Sirloin-osteburgere og pommes frites
Lær hvordan du lager saftige sirloin cheese burgers med sprø pommes frites. En enkel oppskrift for en deilig og mettende hovedrett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 store Idaho-poteter
- 8 kopper vegetabilsk olje
- 1 teskje malt svart pepper
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1,36 kilo kjøttdeig av storfe (80/20 eller 75/25 blanding)
- 1 teskje havsalt
- 2 spiseskjeer druekjerneolje
- 6 skiver provoloneost
- 3 spiseskjeer smør
- 6 brød av valgfri type, 10–13 cm store
- 6 romaine-salat hjerter, de sprø midtseksjonene, vasket
- 2 hele tomater, skåret i 1/2 tommers skiver
- 6 hele løkringer, kuttet i midten
Fremgangsmåte
- 1For pommes frites: Skyll og kutt potetene i lengderetningen til fingerstørrelse på ca. 1/4 tomme (ca. 0,6 cm) i bredden og hold dem i kaldt vann i kjøleskapet i 3 timer og opptil 1 dag. Under bløtleggingen av potetene, bytt ut vannet minst én gang. Dette vil bidra til å fjerne noe av stivelsen fra potetene og gi et bedre resultat på fritten.
- 2Etter bløtleggingen, ta potetene opp av vannet og tørk dem godt. Varm opp vegetabilsk olje i en dypfryer til 300 °F (ca. 150 °C). Forhåndskok potetene i 3 minutter, slik at de blansjeres. Etter blansjeringen, sett dem tilbake i kjøleskapet i minst 1 time. Nedkjølingen hjelper til med å skape sprøere skinn under den andre kokingen. For å fullføre, øk temperaturen på friteren til 350 °F (ca. 175 °C). Ta fritten ut av kjøleskapet. Fyll kurvene med fritten, ikke mer enn en tredjedel av kurvens dybde, og kok til de er sprø, ca. 3–4 minutter til. Ta opp fritten og la oljen renne av. Krydre med salt og pepper.
- 3For burgerne: I en bolle, bland inn sirloinen med salt og pepper, og bland godt, men ikke overdriv. Overdreven blanding vil gjøre burgerne seige. Fordel kjøttet i 6 like store baller. Deretter, mellom to tallerkener på 5–6 tommer (ca. 13–15 cm), med bakepapir på hver tallerken, trykk ballene flate til 1 tomme (ca. 2,5 cm) tykke burgere.
- 4For å koke, varm opp en stor panne over middels varme med grapeseed-olje til den er varm, ca. 1 minutt. Når oljen er varm, legg burgerne i pannen, reduser varmen til middels og kok på den første siden i 4–5 minutter. Snu der