
Speck- og sennepsbladpizza
oppskrift på en smakfull pizza med speck og sennepsblad, perfekt for en rask og smakfull middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Kosher salt
- 2. 1 bunt sennepsgrønne, vasket godt
- 3. All-purpose mel, til utbaking
- 4. Fire 12-unse baller med pizzadeig, romtemperert, oppskrift følger
- 5. Extra-virgin olivenolje
- 6. 8 unser mozzarella, revet
- 7. 4 unser fontina, revet
- 8. 6 unser spekeskinke, tynne skiver
- 9. 1 pakke tørr aktiv gjær (2 1/4 teskjeer)
- 10. 1/2 kopp lunkent vann
- 11. 4 kopper brødmel
- 12. 1 1/2 teskje salt
- 13. 3/4 kopp kaldt vann
- 14. 1/4 kopp olivenolje, pluss mer til bolle
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm en vedfyrt pizzasteinovn til veldig varm, 4 timer før steking.
- 22. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett grønnkål og kok i ca. 3 minutter. Sil av og skyll med kaldt vann. Hakk i store biter.
- 33. Strø litt mel på pizzaspaden. Bruk en kjevle og strekk deigen ut til en veldig tynn, 25 cm rund pizza.
- 44. Drypp litt extra virgin olivenolje på hver deigrund, og la en 2,5 cm bred kant være igjen. Strø over en fjerdedel av mozzarellaen og en håndfull fontina.
- 55. Legg forsiktig pizzaen på bunnen av ovnen. Stek til osten akkurat har smeltet, ca. 2–3 minutter. Ta ut pizzaen og topp med en fjerdedel av grønnkålen og en fjerdedel av spekeskivene. Sett tilbake i ovnen og stek i ytterligere ett minutt. Ta ut pizzaen og drypp over litt olivenolje. Skjær i biter og server umiddelbart.
- 66. Gjenta med de resterende tre deigballene.
- 77. I en bolle til en kjøkkenmaskin, rør ut gjær, lunkent vann og 1/2 kopp brødmel. Bland godt og la stå til det bobler, ca. 30 minutter.
- 88. Visp sammen de resterende 3 1/2 koppene med brødmel og salt i en annen bolle.
- 99. Når gjærblandingen er fin og boblete, og ser ut som skummende øl, tilsett kaldt vann og olivenolje. Bruk en deigkrok og sett maskinen på lav hastighet, og tilsett melet litt etter litt. Bland deigen til den begynner å klatre opp deigkroken og løsner fra sidene av bollen, ca. 5 minutter.
- 1010. Legg deigen i en stor, lett oljet bolle. Vend deigen slik at alle sider er dekket av olje. Dekk bollen løst med et kjøkkenhåndkle. La heve til dobbel størrelse, ca.