
Jordbær- og mascarponekrem i dessertglass
Lær hvordan du lager en fersk og deilig jordbær mascarpone dessert i kopp. Perfekt for sommeren eller som en lett avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For sirupen: Bland sukker, vann og kirsebærlikør i en middels stor kjele og kok opp. La det avkjøle helt.
- 22. For ganachen: Ha sjokoladen i en middels varmebestandig bolle. Varm opp fløten i en middels stor kjele til den damper, og hell den over sjokoladen. La det stå til romtemperatur, og dekk med plastfolie. Sett til kjøling i kjøleskapet i minst 4 timer.
- 33. For jordbærpuréen: Bland jordbær, sitron og kirsebærlikør i en middels stor kjele; kok over middels varme til jordbærene blir myke og får en syltetøyaktig konsistens, ca. 5 minutter. Avkjøl helt (kan oppbevares i kjøleskapet i opptil ett døgn).
- 44. For mascarponekremen: I en elektrisk mikser, bland mascarpone, fløte, egg, sukker og vanilje til det er tykt.
- 55. Rør jordbærpuréen inn i ganachen. I 8 dessertglass, lag lagvis med mascarponekrem, ladyfingers dyppet i sirup, jordbærganache, dyppede ladyfingers og mascarpone. Topp med hele jordbær. Oppbevar i kjøleskapet til servering.