Jordbær- og mascarponekrem i dessertglass

Jordbær- og mascarponekrem i dessertglass

Lær hvordan du lager en fersk og deilig jordbær mascarpone dessert i kopp. Perfekt for sommeren eller som en lett avslutning på måltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper sukker
  • 2. 1 kopp vann
  • 3. 1/4 kopp Kirsch
  • 4. 340 gram hvit belgisk sjokolade, hakket
  • 5. 3/4 kopp kremfløte
  • 6. 1 kopp skivede jordbær
  • 7. 1/4 kopp sitronsaft
  • 8. 3 spiseskjeer Kirsch
  • 9. 3/4 kopp mascarpone
  • 10. 3/4 kopp kremfløte
  • 11. 2 store egg
  • 12. 1/4 kopp sukker
  • 13. 1/2 vaniljestang, skrapet
  • 14. 1 1/4 kopper ferske, skivede jordbær
  • 15. 20 tørre ladyfingers

Fremgangsmåte

  1. 11. For sirupen: Bland sukker, vann og kirsebærlikør i en middels stor kjele og kok opp. La det avkjøle helt.
  2. 22. For ganachen: Ha sjokoladen i en middels varmebestandig bolle. Varm opp fløten i en middels stor kjele til den damper, og hell den over sjokoladen. La det stå til romtemperatur, og dekk med plastfolie. Sett til kjøling i kjøleskapet i minst 4 timer.
  3. 33. For jordbærpuréen: Bland jordbær, sitron og kirsebærlikør i en middels stor kjele; kok over middels varme til jordbærene blir myke og får en syltetøyaktig konsistens, ca. 5 minutter. Avkjøl helt (kan oppbevares i kjøleskapet i opptil ett døgn).
  4. 44. For mascarponekremen: I en elektrisk mikser, bland mascarpone, fløte, egg, sukker og vanilje til det er tykt.
  5. 55. Rør jordbærpuréen inn i ganachen. I 8 dessertglass, lag lagvis med mascarponekrem, ladyfingers dyppet i sirup, jordbærganache, dyppede ladyfingers og mascarpone. Topp med hele jordbær. Oppbevar i kjøleskapet til servering.