
Perfekt porterhouse-biff med urtesmør
Lær hvordan du lager en saftig porterhouse steak med smakfull urtesmør. En enkel oppskrift som garanterer perfekt resultat hver gang.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp olivenolje
- 3 spiseskjeer kosher-salt
- 2 spiseskjeer malt koriander
- 2 spiseskjeer søt paprika
- 1 spiseskje nykvernet svart pepper
- 1 1/2 teskje løkpulver
- 1 teskje tørket oregano
- 8 fedd hvitløk, knust
- Seks porterhouse-biffer på 5 cm tykkelse (2 pund hver)
- Urtesmør, oppskrift følger
- 2 staver (8 unser) saltet smør, romtemperert
- 1/4 kopp skivede gressløk
- 1/4 kopp finhakket frisk persille
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 1 teskje kosher-salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, bland sammen olivenolje, salt, koriander, paprika, svart pepper, løkpulver, oregano og hvitløk. Gni inn steaksene på begge sider med krydderblandingen, og la dem hvile i romtemperatur i 30 minutter.
- 2Forbered en grill til middels høy varme. Grill steaksene til den indre temperaturen når 125 grader Fahrenheit på et hurtigtermometer, for medium rare, i 8 til 10 minutter på hver side. Ta steaksene av grillen, legg på hver 1 til 2 spiseskjeer av Herb Smør, og la dem hvile i 5 til 10 minutter.
- 3Skjær kjøttet løs fra hver side av benet, og skjær det på tvers av fibrene i strimler. Anrett rundt benet, og topp med mer Herb Smør før servering.
- 4I en stor bolle, bland smøret, gressløken, persillen, Worcestershire-sausen, salt og pepper til det er helt blandet. Bruk det umiddelbart, eller pakk det inn i en sylinder av plastfolie og oppbevar i kjøleskapet i opptil en måned.