Hello Fresh Mobile Banner
Glutenfri kyllinggryte i paibunn

Glutenfri kyllinggryte i paibunn

Lær å lage en deilig glutenfri kyllingpudding med sprø skorpe og saftig fyll. Perfekt for en rask og sunn middag. Enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 420 gram allsidig, glutenfritt melblanding, oppskrift følger
  • 1/2 teskje kosher salt
  • 4 staver (2 kopper) kaldt usaltet smør, kuttet i 1-tommers terninger, pluss litt mer til å smøre bakepapiret
  • 1/2 kopp iskaldt vann, pluss noen sprut til
  • 2 store, ben- og skinnløse kyllingbryst (ca. 680 gram), skåret i biter
  • Salt og pepper
  • 4 spiseskjeer olivenolje
  • 2 kopper sopp, delt i fire
  • 1 stor gulrot, delt i lengder og hakket
  • 1 middels gul løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, skivet
  • 2 teskjeer hakket fersk timian eller 1 spiseskje tørket timian
  • 1 middels stor russetpotet, skrelt og hakket
  • 2 spiseskjeer allsidig, glutenfritt melblanding
  • 2 liter kyllingkraft
  • 1/2 bunt asparges, fjernet trevlete stilker og hakket
  • 1 kopp frosne edamamebønner
  • 400 gram milletmel
  • 300 gram søt ris-mel
  • 300 gram potetstivelse

Fremgangsmåte

  1. 1Lag deigen: Ha melet og saltet i en stor kjøkkenmaskin. Puls dem sammen til melet er luftig og aerert.
  2. 2Tilsett smøret. Puls ti ganger. Melet og smøret skal se ut som en sandaktig blanding med biter av smør fortsatt synlige. Hell i ½ kopp vann. Puls fem ganger. Deigen skal se fuktet ut, men ikke våt, og samles lett, men ikke formes til en ball. Hvis det er tørre områder av mel igjen, tilsett mer vann, én spiseskje om gangen. Den ferdige deigen skal ligne litt på ostekuler.
  3. 3Form deigen til kuler: Hell deigkulene ut på en ren, avkjølt overflate. (Et stykke bakepapir fungerer godt her.) Samle dem løst i en haug. Legg håndflaten på toppen av haugen og trykk ned og vekk fra deg. Gjenta dette med hele haugen til du har en jevn paideig.
  4. 4Del paideigen i to. Ta én del og trykk den mot seg selv, som om du lukker en bokside; gjenta med den andre delen. Form deigen til en glatt skive og dekk med plastfolie. Gjør det samme med den andre halvdelen. La deigskivene hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
  5. 5Kjevle ut deigen: Ta paideigskivene ut av kjøleskapet og la dem stå til de har blitt romtempererte, ca. 15 minutter. Legg én skive mellom to lett smurte stykker bakepapir. Trykk ned deigen og legg kjevlen oppå. Forestill deg at deigen er klokka. Kjevle ut én gang ved 12.00. Løft deretter kjevlen og kjevle ut ved 12.10. Fortsett i "ti-minutters" intervaller, og kjevle ut deigen til den er litt større enn paiformen din.
  6. 6Løft av det øverste papiret, plasser en 23 cm paiform oppå deigen, og snu den over. Fjern forsiktig bakepapiret. Gå sakte frem. Voilà! Trykk