
Brick Burger
Lær hvordan du lager the brick burger med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 pund (2 staver) usaltet smør, romtemperert
- 2 spiseskjeer ristet hvitløkspuré, oppskrift følger
- 1/2 teskje kosher salt
- 3 eller 4 runder nykvernet svart pepper
- 1 kopp majones
- 1/4 kopp ristet hvitløkspuré, oppskrift følger
- 1 teskje gul sennep
- 4 dråper Worcestershire-saus
- 1/4 teskje kosher salt
- 4 runder nykvernet svart pepper
- 3 spiseskjeer søt sylteagurk relish
- 1/4 kopp hakkede, avrentede hermetiske paprika
- 1 1/2 pund kjøttdeig (80 prosent magert)
- 1 teskje kosher salt
- 5 eller 6 runder nykvernet svart pepper
- 4 surdeigsbrød
- 1 stor kosher dill-agurk, tynne skiver
- 1/4 søt løk, tynne skiver
- 8 skiver sveitsisk ost
- 1/2 pund skivet delikatesse-skinke
- 1 stor tomat, tynne skiver
- 2 hvitløksfedd
- 2 teskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1/2 teskje kosher salt
- 4 eller 5 runder nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Tunge aluminiumsfolie; 2 steiner.
- 2Til den rørte hvitløkssmøren:
- 3Bland alle ingrediensene i en bolle til de er jevnt fordelt.
- 4Smelt 3 spiseskjeer av den rørte hvitløkssmøren og sett til side til burgerne. Resten av den rørte hvitløkssmøren kan oppbevares i kjøleskapet i 3 til 5 dager.
- 5Til donkey-sausen:
- 6Bland alle ingrediensene i en middels stor bolle og rør til det er glatt.
- 7Sett til side 4 spiseskjeer av donkey-sausen til burgerne. Resten av sausen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 6 dager.
- 8Til donkey-burgerne:
- 9Bland sylteagurk og hakkede pimientos i en liten bolle. Sett til side.
- 10Forvarm grillen til høy varme. Form kjøttdeigen til fire 170 grams store burgerpatties, ca. 10 cm i diameter. Krydre pattiene med salt og pepper på begge sider. Grill pattiene i 4 til 5 minutter, til de har en fin brent overflate og blod begynner å komme til overflaten. Snu og kok i 3 minutter på den andre siden. Ta burgerne av grillen og la dem avkjøle litt.
- 11Pensle lett på de skårne sidene av burgerbrødene med den smeltede hvitløkssmøren. Rist brødene på grillen til de er gylne og sprø, ca. 45 sekunder per side. Sett til side.
- 12Skru ned grillens varme til middels.
- 13For å montere burgerne, smør lett 1 ss donkey-saus på den skårne siden av hvert brød. Legg en skive salat på bunnen, deretter 3 sylteagurkskiver og 1 eller 2 løkskiver. Topp med burgeren, 1 ts relish, 2 skiver sveitsisk ost, litt skinke og 2 tomatskiver. Legg på den