Hello Fresh Mobile Banner
Marinerte rødbeter med granateplesirup og ristet pepitas

Marinerte rødbeter med granateplesirup og ristet pepitas

oppskrift på deilige marinerte rødbeter med søt granateplemelasse og sprø pepitas, perfekt som forrett eller tilbehør

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 mellomstore røde eller gyldne beter (ca. 900 gram)
  • Kosher-salt
  • 1 spiseskje eplecidereddik
  • 1 spiseskje balsamicoeddik
  • 2 teskjeer granateplemelasse
  • 2 teskjeer mørkbrunt sukker
  • Grovt havsalt
  • Nykvernet svart pepper
  • 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2 spiseskjeer ristet gresskarkjerner

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en stor kjele trekvartfull med kaldt vann og legg i rødbetene. Strø rikelig med kosher-salt i vannet. Kok opp over middels varme, og skru deretter ned varmen og la det småkoke forsiktig til rødbetene er møre når du stikker en knivspiss inn, ca. 30–35 minutter. Sil av vannet og la rødbetene avkjøle i omtrent 10 minutter.
  2. 2Skrell rødbetene ved å "tørke" av skinnet med et kjøkkenpapir. Trim de seige delene på toppene og bunnene med en liten kniv, og del hver rødbete i 6 til 8 båter, som båtene i en appelsin.
  3. 3Legg rødbetene i en bolle. Visp sammen eplecidereddik, balsamicoeddik, granateplemelasse, brunt sukker og havsalt samt pepper etter smak i en annen bolle til sukkeret er oppløst. Tilsett rødbetene og vend godt slik at de blir dekket av marinaden. La dem marinere i kjøleskapet i 10–15 minutter.
  4. 4Når de skal serveres, tilsett olivenolje og rør om slik at rødbetene blir dekket. Smak til med salt og pepper, og tilsett mer havsalt og pepper om nødvendig. Topp med pepitas.