Hello Fresh Mobile Banner
Fersk focaccia

Fersk focaccia

Lær hvordan du lager en deilig og sprø focaccia hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som snacks, forrett eller tilbehør. Ingen erfaring nødvendig!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper varmt vann (ca. 40–43 °C)
  • 2. 1 spiseskje sukker
  • 3. 2 pakker tørrgjær
  • 4. 4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 5. 1 kopp sammalt hvete
  • 6. 1 ½ spiseskje kosher-salt
  • 7. 1 teskje finhakket frisk rosmarin, pluss noen blader til pynt
  • 8. 1 kopp olivenolje, pluss mer til pensling
  • 9. 8 tynne skiver av storfete tomat
  • 10. 2 spiseskjeer revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett vannet i bollen på en kjøkkenmaskin med stativ. Tilsett sukkeret, dryss gjøren over vannet og la det blomstre til det blir skummende, 5 til 15 minutter.
  2. 22. I en bakebolle, bland sammen hvetemel og sammalt mel med salt og hakket rosmarin. Gradvis tilsett melblandingen til den blomstrende gjøren i bakebollen. Deretter tilsetter du 1/2 kopp olivenolje.
  3. 33. Bruk eltekroken og bland deigen på middels hastighet til den blir glatt og myk, 8 til 10 minutter. Deigen vil være veldig løs.
  4. 44. Overfør deigen til en ren, melet overflate og kna den for hånd i 2 til 3 minutter.
  5. 55. Tørk ut bollen du blandet deigen i, og smør den med litt olivenolje. Legg deigen tilbake i den oljede bollen og la den hvile på et varmt sted, dekket med et kjøkkenhåndkle, til den har doblet seg i størrelse, 30 til 35 minutter.
  6. 66. Smør en 23 x 33 cm stor bakeplate med resten av olivenoljen. Fordel deigen i formen ved hjelp av fingertuppene for å lage fordypninger i deigen. Jo flere fordypninger du lager, desto mer tekstur vil brødet få.
  7. 77. Bruk en pensel og pensle deigen med olivenolje, og legg rosmarinkvister i noen av fordypningene. Topp med tomatskiver og dryss over parmesan. Dekk deigen igjen med håndkleet og la den hvile på et varmt sted til den har doblet seg i størrelse, ytterligere 30 minutter.
  8. 88. Forvarm ovnen til 220 °C (425 °F) og sett inn en rist midt i ovnen.
  9. 99. Stek deigen til den er gyllenbrun, 35 til 40 minutter.