
Caponata Panini
Lær hvordan du lager en deilig caponata panini, en smakfull italiensk sandwich med aubergine og grønnsaker. Perfekt for en rask lunsj eller enkel middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 4 surdeigsdemibaguetter eller boller, delt i to på langs
- 4 skiver provolonost, delt i to
- 1 1/3 kopper caponata, oppskrift følger
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 middels stor løk, hakket
- 1 selleristilk, hakket
- 1 middels stor aubergine, skåret i 1/2-tommers terninger
- 1 rød paprika, kjernet ut og frø fjernet, skåret i 1/2-tommers biter
- 1 (410 grams) boks hakkede tomater med juice
- 3 spiseskjeer rosiner
- 1/2 teskje tørket oregano
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 4 teskjeer sukker
- 1 spiseskje kapers, drenert
- 1/2 teskje salt, eller mer etter smak
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en paninigrill
- 2Forvarm en paninigrill.
- 3Bruk en grapefruktgaffel eller fingrene til å skrape ut en 1 tomme bred grøft langs de skårne sidene av baguettene. Legg to halvmåner av provolonosten på hver bunndel av baguettene. Skje 1/3 kopp caponata oppå osten. Legg toppdelene på baguettene og grill paninien til osten smelter, ca. 5 minutter.
- 4Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og kok til den er gjennomsiktig, ca. 3 minutter. Tilsett selleri og aubergine og kok til de er myke, ca. 3–4 minutter. Tilsett rød paprika og kok til den er sprøtt mør, ca. 5 minutter. Tilsett tomater, rosiner og oregano i pannen. La det småkoke over middels lav varme, rør ofte, til blandingen tykner, ca. 20 minutter. Rør inn eddik, sukker, kapers, 1/2 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper. Krydre etter smak med mer salt og pepper, om nødvendig.