Caponata Panini

Caponata Panini

Lær hvordan du lager en deilig caponata panini, en smakfull italiensk sandwich med aubergine og grønnsaker. Perfekt for en rask lunsj eller enkel middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
forrett

Ingredienser

  • 4 surdeigsdemibaguetter eller boller, delt i to på langs
  • 4 skiver provolonost, delt i to
  • 1 1/3 kopper caponata, oppskrift følger
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1 selleristilk, hakket
  • 1 middels stor aubergine, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 1 rød paprika, kjernet ut og frø fjernet, skåret i 1/2-tommers biter
  • 1 (410 grams) boks hakkede tomater med juice
  • 3 spiseskjeer rosiner
  • 1/2 teskje tørket oregano
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 4 teskjeer sukker
  • 1 spiseskje kapers, drenert
  • 1/2 teskje salt, eller mer etter smak
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper, eller mer etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en paninigrill
  2. 2Forvarm en paninigrill.
  3. 3Bruk en grapefruktgaffel eller fingrene til å skrape ut en 1 tomme bred grøft langs de skårne sidene av baguettene. Legg to halvmåner av provolonosten på hver bunndel av baguettene. Skje 1/3 kopp caponata oppå osten. Legg toppdelene på baguettene og grill paninien til osten smelter, ca. 5 minutter.
  4. 4Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og kok til den er gjennomsiktig, ca. 3 minutter. Tilsett selleri og aubergine og kok til de er myke, ca. 3–4 minutter. Tilsett rød paprika og kok til den er sprøtt mør, ca. 5 minutter. Tilsett tomater, rosiner og oregano i pannen. La det småkoke over middels lav varme, rør ofte, til blandingen tykner, ca. 20 minutter. Rør inn eddik, sukker, kapers, 1/2 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper. Krydre etter smak med mer salt og pepper, om nødvendig.