Hello Fresh Mobile Banner
En enkel, saftig og ostete enchilada-grateng

En enkel, saftig og ostete enchilada-grateng

Oppdag en enkel oppskrift på beefy cheesy enchilada casserole. Perfekt for en smakfull middag som hele familien vil elske. Rask å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 kopp finhakket løk
  • Kosher-salt
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts hakkede ferske timianblader
  • 1 (800 g) boks knuste tomater
  • 3/4 kopp storfefond
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 kopp finhakket løk
  • 1/2 kopp finhakket grønn paprika
  • 1/2 kopp finhakket gul paprika
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 1/2 pund (ca. 680 g) kjøttdeig av storfe
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts hakkede ferske timianblader
  • 1 pose spansk krydderblanding (anbefalt: Sazon)
  • 2 Roma-tomater, frøet og hakket
  • 1/4 kopp storfefond
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 1/2 kopp revet Cheddar-ost
  • 1 1/2 kopp revet Monterey Jack-ost
  • 18 mais tortillas (ca. 12,5 cm)

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  3. 3For sausen: I en sauskjele over middels varme, tilsett oljen, løkene og en klype salt. Surr til løken er myk og gjennomsiktig. Tilsett tomatpuré på dette tidspunktet og skru opp varmen litt, om nødvendig, for å koke tomatpureen. Rør og kok til den får en dypere farge, og tilsett deretter spisskummen, timian og hvitløk. Rør for å blande og kok til det dufter godt. Deretter tilsetter du storfekraft og knuste tomater. Øk varmen for å få sausen til å koke opp, og skru deretter ned til lav varme, dekk til og la det småkoke i 20 minutter til. (Sausen kan oppbevares og fryses på dette tidspunktet.)
  4. 4For storfefyllet: I mellomtiden, i en stor panne med rette sider, varm opp olivenoljen over middels høy varme. Når oljen begynner å sirkle, tilsett løk og grønne og gule paprika. Tilsett hvitløk og kok til det er mørt, ca. 4 minutter til. Tilsett det malte storfekjøttet, kraften, spisskummen, løkpulver, timian, tomater og spansk krydder, og la det blande seg godt mellom hver tilsetning. Krydre med en klype salt og et par runder med pepper (det spanske krydderet inneholder salt, så vær forsiktig med overkrydring). Rør og bruk en skje eller gaffel til å bryte opp kjøttet i biter. Kok til kjøttet er gjennomkokt, 8–10 minutter. (Kjøttet kan oppbevares og fryses på dette tidspunktet.)
  5. 5For å montere gratengen: Bland de revne ostene sammen og sett til side. Tilsett ½ kopp av den røde sausen i en 24 cm dyp ildfast form og fordel jevnt over bunnen. Legg deretter seks tortillalefser, overlappende for å dekke bunnen av formen.