
Grillet flankstek og yuca med sherrydressing
Lær hvordan du lager en smakfull grillrett med flankestek og yuca, servert med en frisk sherry-vinaigrette. Perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer soyasaus
- 2. 1/4 kopp sherryeddik
- 3. 3 hvitløksfedd, lett knust med siden av en kniv og delt i fire
- 4. 1/4 teskje malt nellik
- 5. 2 spiseskjeer ferske timianblader, plukket fra 3 eller 4 kvister
- 6. 1/2 teskje svart pepper
- 7. 1 teskje Dijon-sennep
- 8. 1/2 kopp svart sirup (blackstrap molasses)
- 9. 900 gram flank steak
- 10. 1 hvitløkshode
- 11. 2 spiseskjeer rapsolje
- 12. 2 sjalottløk, finhakket
- 13. 1 kopp Madeira-vin
- 14. 1 kopp vann
- 15. 1 teskje buljongbase
- 16. Salt og nykvernet svart pepper
- 17. 900 gram søt yuca/cassava, ca. 4 til 8 rotstykker, skallet og den seige kjernen fjernet, skrelt og den myke delen kuttet i 2,5 cm biter (ikke spis før det er grundig kokt)
- 18. 2 spiseskjeer sherryeddik
- 19. 1/2 teskje salt
- 20. 1/8 teskje malt svart pepper
- 21. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 22. 2 spiseskjeer finhakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 11. For å lage marinaden, tilsett soyasaus og eddik i en blender, sett på lokket og kjør blenderen. Gjennom åpningen tilføres, én etter én, hvitløk, malt nellik, timian, svart pepper, sennep og sirup. Legg flankesteken i en ikke-reaktiv beholder, hell marinaden over og dekk til slik at kjøttet blir godt dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
- 22. Mens steken marinerer, ristes hvitløken til demi-glaceen. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kutt av roten på hvitløkhodet, og bruk et stykke aluminiumsfolie for å forme en innpakning rundt hvitløken, slik at det dannes en beholder med en bunn som hindrer at den tipper. Hell 1 spiseskje olivenolje over hvitløken fra roten, slik at oljen renner mellom skinnene og inn i klyngene. Resten av oljen brukes til å sautere sjalottløk. Rist hvitløken i 40 minutter til 1 time, pass på at den ikke brenner seg. Ta ut av ovnen og la den avkjøles til romtemperatur.
- 33. For å lage yuca, kok den til den er mør i nok vann til å dekke den. Sil av vannet, skyll og sett til side kort. Lag en dressing ved å tilsette eddik, salt og timian i en blender, og tilsett olivenolje i en tynn, jevn strøm gjennom åpningen mens blenderen går. Bland yuca med nok dressing til å dekke, og sett i kjøleskapet.
- 44. Varm opp grillen (eller bruk en grillpanne). Ta steken ut av marinaden, kast marinaden, og stek hver side av steken raskt for å få fine stekeskorper. Kok til ønsket stekegrad, og la den hvile på et skjærebrett i 5 minutter.
- 55. For å fullføre demi-glaceen, varm opp den resterende spiseskjeen grapeseed-olje i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og sautér