Hello Fresh Mobile Banner
Grillet flankstek og yuca med sherrydressing

Grillet flankstek og yuca med sherrydressing

Lær hvordan du lager en smakfull grillrett med flankestek og yuca, servert med en frisk sherry-vinaigrette. Perfekt for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer soyasaus
  • 2. 1/4 kopp sherryeddik
  • 3. 3 hvitløksfedd, lett knust med siden av en kniv og delt i fire
  • 4. 1/4 teskje malt nellik
  • 5. 2 spiseskjeer ferske timianblader, plukket fra 3 eller 4 kvister
  • 6. 1/2 teskje svart pepper
  • 7. 1 teskje Dijon-sennep
  • 8. 1/2 kopp svart sirup (blackstrap molasses)
  • 9. 900 gram flank steak
  • 10. 1 hvitløkshode
  • 11. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 12. 2 sjalottløk, finhakket
  • 13. 1 kopp Madeira-vin
  • 14. 1 kopp vann
  • 15. 1 teskje buljongbase
  • 16. Salt og nykvernet svart pepper
  • 17. 900 gram søt yuca/cassava, ca. 4 til 8 rotstykker, skallet og den seige kjernen fjernet, skrelt og den myke delen kuttet i 2,5 cm biter (ikke spis før det er grundig kokt)
  • 18. 2 spiseskjeer sherryeddik
  • 19. 1/2 teskje salt
  • 20. 1/8 teskje malt svart pepper
  • 21. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 22. 2 spiseskjeer finhakket fersk flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage marinaden, tilsett soyasaus og eddik i en blender, sett på lokket og kjør blenderen. Gjennom åpningen tilføres, én etter én, hvitløk, malt nellik, timian, svart pepper, sennep og sirup. Legg flankesteken i en ikke-reaktiv beholder, hell marinaden over og dekk til slik at kjøttet blir godt dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
  2. 22. Mens steken marinerer, ristes hvitløken til demi-glaceen. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kutt av roten på hvitløkhodet, og bruk et stykke aluminiumsfolie for å forme en innpakning rundt hvitløken, slik at det dannes en beholder med en bunn som hindrer at den tipper. Hell 1 spiseskje olivenolje over hvitløken fra roten, slik at oljen renner mellom skinnene og inn i klyngene. Resten av oljen brukes til å sautere sjalottløk. Rist hvitløken i 40 minutter til 1 time, pass på at den ikke brenner seg. Ta ut av ovnen og la den avkjøles til romtemperatur.
  3. 33. For å lage yuca, kok den til den er mør i nok vann til å dekke den. Sil av vannet, skyll og sett til side kort. Lag en dressing ved å tilsette eddik, salt og timian i en blender, og tilsett olivenolje i en tynn, jevn strøm gjennom åpningen mens blenderen går. Bland yuca med nok dressing til å dekke, og sett i kjøleskapet.
  4. 44. Varm opp grillen (eller bruk en grillpanne). Ta steken ut av marinaden, kast marinaden, og stek hver side av steken raskt for å få fine stekeskorper. Kok til ønsket stekegrad, og la den hvile på et skjærebrett i 5 minutter.
  5. 55. For å fullføre demi-glaceen, varm opp den resterende spiseskjeen grapeseed-olje i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og sautér