Grillet flankstek og yuca med sherrydressing

Grillet flankstek og yuca med sherrydressing

Lær hvordan du lager en smakfull grillrett med flankestek og yuca, servert med en frisk sherry-vinaigrette. Perfekt for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer soyasaus
  • 2. 1/4 kopp sherryeddik
  • 3. 3 hvitløksfedd, lett knust med siden av en kniv og delt i fire
  • 4. 1/4 teskje malt nellik
  • 5. 2 spiseskjeer ferske timianblader, plukket fra 3 eller 4 kvister
  • 6. 1/2 teskje svart pepper
  • 7. 1 teskje Dijon-sennep
  • 8. 1/2 kopp svart sirup (blackstrap molasses)
  • 9. 900 gram flank steak
  • 10. 1 hvitløkshode
  • 11. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 12. 2 sjalottløk, finhakket
  • 13. 1 kopp Madeira-vin
  • 14. 1 kopp vann
  • 15. 1 teskje buljongbase
  • 16. Salt og nykvernet svart pepper
  • 17. 900 gram søt yuca/cassava, ca. 4 til 8 rotstykker, skallet og den seige kjernen fjernet, skrelt og den myke delen kuttet i 2,5 cm biter (ikke spis før det er grundig kokt)
  • 18. 2 spiseskjeer sherryeddik
  • 19. 1/2 teskje salt
  • 20. 1/8 teskje malt svart pepper
  • 21. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 22. 2 spiseskjeer finhakket fersk flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage marinaden, tilsett soyasaus og eddik i en blender, sett på lokket og kjør blenderen. Gjennom åpningen tilføres, én etter én, hvitløk, malt nellik, timian, svart pepper, sennep og sirup. Legg flankesteken i en ikke-reaktiv beholder, hell marinaden over og dekk til slik at kjøttet blir godt dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
  2. 22. Mens steken marinerer, ristes hvitløken til demi-glaceen. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kutt av roten på hvitløkhodet, og bruk et stykke aluminiumsfolie for å forme en innpakning rundt hvitløken, slik at det dannes en beholder med en bunn som hindrer at den tipper. Hell 1 spiseskje olivenolje over hvitløken fra roten, slik at oljen renner mellom skinnene og inn i klyngene. Resten av oljen brukes til å sautere sjalottløk. Rist hvitløken i 40 minutter til 1 time, pass på at den ikke brenner seg. Ta ut av ovnen og la den avkjøles til romtemperatur.
  3. 33. For å lage yuca, kok den til den er mør i nok vann til å dekke den. Sil av vannet, skyll og sett til side kort. Lag en dressing ved å tilsette eddik, salt og timian i en blender, og tilsett olivenolje i en tynn, jevn strøm gjennom åpningen mens blenderen går. Bland yuca med nok dressing til å dekke, og sett i kjøleskapet.
  4. 44. Varm opp grillen (eller bruk en grillpanne). Ta steken ut av marinaden, kast marinaden, og stek hver side av steken raskt for å få fine stekeskorper. Kok til ønsket stekegrad, og la den hvile på et skjærebrett i 5 minutter.
  5. 55. For å fullføre demi-glaceen, varm opp den resterende spiseskjeen grapeseed-olje i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og sautér