Lamb Mini Burgers med blandet salat og fennikel

Lamb Mini Burgers med blandet salat og fennikel

Oppdag en enkel oppskrift på lammburgere servert med frisk blandet salat og fennikel. Perfekt for en lett og smakfull forrett eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stk fennikel, trimmet for fronds og topper, delt i fire på langs
  • 680 gram kjøttdeig av lam
  • 2 til 3 ss hakkede friske rosmarinkvister
  • 1 stor navleoransje, revet skall
  • 1/4 rød løk, finhakket, pluss 1/4 løk i skiver
  • Salt og pepper
  • 1 hjertesalat, hakket
  • 1 hode radicchio, hakket
  • 1 navleoransje, skrelt og delt i båter eller skiver
  • 1/4 kopp hakket flatbladpersille
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1/4 kopp pluss 2 ss ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm en grillpanne over middels høy varme. Vend fenniklen i 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg fenniklen på grillen og grill på alle sider, omtrent 2 minutter. Ta den av grillen og la den avkjøle. Når den er avkjølt, skjær den i tynne skiver og sett til side.
  2. 2Bland lam, rosmarin, appelsinskall, finhakket rødløk, salt og pepper. Form 12 boller og trykk dem flate til 3 tommers store kjøttkaker. Grill dem i 2 til 3 minutter på hver side.
  3. 3Bland salatbladene i en grunn skål med skivet løk. Tilsett de avkjølte fennikelskivene i salaten. Fordel appelsinskivene og persille rundt salaten. Dress med eddik, olje, salt og pepper etter smak. Topp porsjonene av salaten med 3 mini lammeburgere og server.