
Laks- og fennikelpotpie
Oppdag hvordan du lager en deilig salmon fennel potpie. Perfekt for en smakfull middag, enkel å lage og full av frisk smak. Prøv oppskriften i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper lavsaltet kyllingbuljong
- 2. 1 1/2 kopper fersk fennikel
- 3. 1 ss fennikelfrø, hakket, med noen fennikestilker til overs
- 4. 240 g butterdeig, tint
- 5. 1 ss olivenolje eller vegetabilsk olje
- 6. 3 ss usaltet smør, delt
- 7. 1 liten sjalottløk, finhakket
- 8. 1/4 kopp tørr hvitvin
- 9. 1 kopp sopp, skivet
- 10. 2 ts finhakket estragon eller kjørvel, valgfritt
- 11. 680 g skinnfri laksefilet, skåret på tvers i 1/2-tommers tykkelse, deretter i 2,5 cm biter
- 12. 1 kopp melk
- 13. 1/4 kopp maisstivelse
- 14. kosher-salt og nykvernet hvit pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Kok opp kyllingkraft over høy varme sammen med de reserverte fennikelstilkene og -frondene, og la det småkoke til det er redusert til halvparten. På en lett melet arbeidsflate, og med en melet kjevle, kjevle ut butterdeigen til en tykkelse på ca. 3 mm. Bruk en omvendt to-kopp ramekin eller en individuell ildfast form til å tegne ut fire sirkler av butterdeigen med en skarp kniv, og la det være en overheng på én tomme. Legg sirklen på et bakepapirkledd stekebrett, dekk dem med plastfolie og sett dem i kjøleskapet. I en tykk stekepanne, smelt smør på middels høy varme og tilsett finhakkede fennikelfrondene, de reserverte hakkede fennikelstilkene, sjalottløk og hvitvin. Kok opp, rør om, i to minutter, og reduser deretter varmen. La det småkoke, rør av og til, i omtrent syv minutter. Tilsett skivede sopp og fortsett å koke og røre til fennikel og sopp er møre, ca. to minutter. Tilsett urter hvis du bruker det, og laksebitene, og rør forsiktig for å blande. Bland maisstivelse og melk sammen til maisstivelsen er oppløst. Visp melkeblandingen inn i den kokende kraften og fortsett å vispe til væsken er godt innarbeidet og blandingen tykner til en saus. La det småkoke, rør konstant, i ytterligere to minutter for å koke ut stivelsen. Smak til med salt og pepper. Rør inn én og en halv kopp av sausen i lakse- og fennikelblandingen.
- 22. Montering: Smør fire individuelle ramekins med to kopper kapasitet. Fordel lakseblandingen jevnt i ramekene, men ikke overfyll. Skje i litt mer saus og legg en klatt smør i hver ramekin. Topp hver med en sirkelformet butterdeig, og bøy opp kantene av overhengen,