Sopp- og marsalasuppe

Sopp- og marsalasuppe

oppskrift på kremet soppsuppe med marsala vin, perfekt som forrett eller vinterrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 unse tørkede porcini eller blandede ville sopper
  • 4 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 450 gram ferske sopp, hakket
  • 2 ss ferske timianblader, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 4 sjalottløk, hakket
  • 1 stort ferskt laurbærblad
  • Salt og pepper
  • 1 kopp marsala-vin
  • 1/2 kopp ferske flatbladede persilleblader, finhakket
  • Saften av 1/2 sitron
  • Skiver av god kvalitet hvitt, bondesuper eller italiensk brød, ristet i panne eller lett stekt i olivenolje eller smør, til servering
  • Revet Parmigiano-Reggiano, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Legg de tørkede soppene og kraften i en kjele. La det småkoke og varm opp for å rehydrere soppen.
  2. 2Varm opp oljen i en suppetopp over middels høy varme. Når den begynner å riple, tilsett de ferske soppene og kok til de er lett brune og møre, ca. 12 til 15 minutter. Tilsett timian, hvitløk, sjalottløk og laurbærblad, og krydre med salt og pepper. Rør om for å myke opp, 2 til 3 minutter. Deglaser pannen med marsala og kok inn til det er redusert til halvparten.
  3. 3Fjern de store, rehydrerte soppene fra kraften og hakk dem opp. Tilsett deretter soppen og soppkraften i suppetoppen, og kast de siste skjeene med kraft hvor det kan ha samlet seg grus. Tilsett 2 kopper vann i suppen, og la det småkoke i noen minutter. Smak til og juster krydderet. La suppen avkjøle for å kunne oppbevare den som forberedelse til et måltid.
  4. 4Varm opp igjen over middels varme. For servering, tilsett persille og rør inn sitronsaften i suppen. Legg en liten rund brødskive, stekt til toast, i hver suppeskål, dryss over litt ost og hell suppen over.