
Erter og ris
Lær hvordan du lager en deilig peas and rice rett med våre enkle steg-for-steg instruksjoner. Perfekt som hovedrett eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje
- 2. 1 kopp finhakket selleri
- 3. 1 kopp finhakket løk
- 4. 1/2 kopp finhakkede grønne paprika
- 5. 1 spiseskje grillkrydder, for eksempel Swamp Venom
- 6. 1 teskje salt
- 7. 1/4 teskje malt svart pepper
- 8. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 9. 2 1/2 kopper kyllingkraft
- 10. 2 laurbærblad
- 11. 1 3/4 kopper langkornet ris
- 12. Én 425 grams boks med svarte øyne-bønner
- 13. 1 spiseskje hakket fersk oregano
- 14. 1 spiseskje hakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 11. Sett en middels stor gryte over middels varme og tilsett oljen. Surr selleri, løk og grønne paprika i ca. 5 minutter. Rør inn krydderet, salt, pepper og hvitløk, og kok i 1 minutt. Tilsett buljongen og laurbærbladene, og kok opp. Ha i ris og erter. Dekk til og la det småkoke til all væsken er absorbert, ca. 15 til 20 minutter.
- 22. Fjern laurbærbladene og tilsett oregano og persille. Bland godt og server.