
Tunfisk tartar
oppskrift på tuna tartare, en smakfull og frisk forrett perfekt for sommeren. lær hvordan du lager den steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 3/4 pund fersk tunfiskbiff
- 2. 1 1/4 kopper olivenolje
- 3. 5 lime, revet skall
- 4. 1 kopp ferskpresset limejuice
- 5. 2 1/2 teskje wasabapulver
- 6. 2 1/2 spiseskje soyasaus
- 7. 2 spiseskje sterk rød peppersaus
- 8. 2 1/2 spiseskje kosher-salt
- 9. 1 1/2 spiseskje nykvernet svart pepper
- 10. 1 1/4 kopper finhakkede vårløk, både hvite og grønne deler (12 vårløk)
- 11. 3 1/4 spiseskje finhakket fersk jalapeño, frø fjernet
- 12. 5 modne Hass-avokadoer
- 13. 1 1/2 spiseskje ristet sesamfrø, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Skjær tunfisken i 1/4-tommers terninger og legg den i en veldig stor bolle.
- 3I en separat bolle blander du olivenolje, limeskall, limesaft, wasabi, soyasaus, hot red pepper-saus, salt og pepper.
- 4Hell blandingen over tunfisken, tilsett vårløk og jalapeño, og bland godt.
- 5Del avokadene i to, fjern steinen, og skrell dem.
- 6Skjær avokadene i 1/4-tommers terninger.
- 7Forsiktig blander du avokadobitene inn i tunfiskblandingen.
- 8Tilsett ristede sesamfrø, hvis du bruker det, og smak til med salt og pepper.
- 9La blandingen stå i kjøleskapet i minst én time, slik at smakene får tid til å blande seg.
- 10Server på kjeks.