Tunfisk tartar

Tunfisk tartar

oppskrift på tuna tartare, en smakfull og frisk forrett perfekt for sommeren. lær hvordan du lager den steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 3/4 pund fersk tunfiskbiff
  • 2. 1 1/4 kopper olivenolje
  • 3. 5 lime, revet skall
  • 4. 1 kopp ferskpresset limejuice
  • 5. 2 1/2 teskje wasabapulver
  • 6. 2 1/2 spiseskje soyasaus
  • 7. 2 spiseskje sterk rød peppersaus
  • 8. 2 1/2 spiseskje kosher-salt
  • 9. 1 1/2 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 10. 1 1/4 kopper finhakkede vårløk, både hvite og grønne deler (12 vårløk)
  • 11. 3 1/4 spiseskje finhakket fersk jalapeño, frø fjernet
  • 12. 5 modne Hass-avokadoer
  • 13. 1 1/2 spiseskje ristet sesamfrø, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Skjær tunfisken i 1/4-tommers terninger og legg den i en veldig stor bolle.
  3. 3I en separat bolle blander du olivenolje, limeskall, limesaft, wasabi, soyasaus, hot red pepper-saus, salt og pepper.
  4. 4Hell blandingen over tunfisken, tilsett vårløk og jalapeño, og bland godt.
  5. 5Del avokadene i to, fjern steinen, og skrell dem.
  6. 6Skjær avokadene i 1/4-tommers terninger.
  7. 7Forsiktig blander du avokadobitene inn i tunfiskblandingen.
  8. 8Tilsett ristede sesamfrø, hvis du bruker det, og smak til med salt og pepper.
  9. 9La blandingen stå i kjøleskapet i minst én time, slik at smakene får tid til å blande seg.
  10. 10Server på kjeks.