
Saigon Sub
oppskrift på saigon sub, en vietnamesisk inspirert sandwich med friske ingredienser og krydret saus. perfekt for en rask lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pund svinekjøtt av typen pork butt, delt i 4 biter
- 2. Salt og pepper
- 3. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer soyasaus
- 4. 1/3 kopp vann
- 5. 1/4 kopp chili- og hvitløksaus
- 6. 1/4 kopp ketchup
- 7. 1/2 kopp hvit eddik
- 8. 2 spiseskjeer brunt sukker
- 9. 1/4 kopp hvitvin
- 10. 1/2 kopp skrelte og tynne skivede agurker
- 11. 2 spiseskjeer olivenolje
- 12. Italiensk festbrød, delt i to på langs
- 13. 1 kopp majones
- 14. 3 spiseskjeer Sriracha-saus
- 15. 1 romainesalat, i blader
- 16. 1 spiseskje finhakkede ferske mynteblader
- 17. 1 bunt fersk korianderblader
Fremgangsmåte
- 11. Krydre svinekjøttbitene med salt og pepper. Legg dem i en braseringspanne og tilsett 1/4 kopp soyasaus, vann, chili hvitløkssaus, ketchup og 1/4 kopp eddik. La det småkoke under lokk i omtrent 2 ½ timer, til kjøttet er mørt og kan deles med en gaffel. Ta opp kjøttet med en hullsleiv og "riv" det i stykker med gafler til det er strimlet. Tilsett braseringsvæsken etter smak. La det avkjøle.
- 22. Bland den resterende 1/4 koppen eddik, brunt sukker, vin og de resterende 2 spiseskjeene soyasaus. Ha i agurkene og la dem marinere i 10 til 15 minutter.
- 33. Drypp olivenolje over brødet. Brun det lett, hvis ønskelig.
- 44. Smør majones på brødet og drypp over litt hot sauce. Legg kjøttet på brødet, og topp med salat, marinerte agurker, mynte og koriander. Del i to og server.