
Karamellsaus
Lær hvordan du lager en deilig karamellsaus fra bunnen av. Perfekt til kaker, iskrem og desserter. Enkelt og rask oppskrift!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Bland kremfløte, maisirup, smør og salt i en kjele. Kok opp over middels varme, vispende; fjern fra varmen.
- 22. Strø sukker jevnt over en stor stekepanne. Kok over middels varme, uten å røre, til sukkeret smelter og begynner å karamellisere, omtrent 5 minutter. Fortsett å koke, sving pannen (men rør ikke), til karamellen er mørk ravfarget, ytterligere 10 til 15 minutter.
- 33. Fjern fra varmen og tilsett den varme fløten under omrøring. Sett pannen tilbake på middels varme og la det koke opp; kok, vispende, til det er jevnt, omtrent 7 minutter. Rør inn vaniljen. La det avkjøle litt før servering. For oppbevaring, la det avkjøle helt, dekk til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 uker; varm opp før servering.
- 44. Fotograf: Levi Brown