Karamellsaus

Karamellsaus

Lær hvordan du lager en deilig karamellsaus fra bunnen av. Perfekt til kaker, iskrem og desserter. Enkelt og rask oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp kremfløte
  • 2. 2 spiseskjeer lys mais sirup
  • 3. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 4. 1/4 teskje kosher salt
  • 5. 1 kopp sukker
  • 6. 1 vaniljestang, delt på langs, frø skrapet ut (eller 2 teskjeer vaniljeekstrakt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland kremfløte, maisirup, smør og salt i en kjele. Kok opp over middels varme, vispende; fjern fra varmen.
  2. 22. Strø sukker jevnt over en stor stekepanne. Kok over middels varme, uten å røre, til sukkeret smelter og begynner å karamellisere, omtrent 5 minutter. Fortsett å koke, sving pannen (men rør ikke), til karamellen er mørk ravfarget, ytterligere 10 til 15 minutter.
  3. 33. Fjern fra varmen og tilsett den varme fløten under omrøring. Sett pannen tilbake på middels varme og la det koke opp; kok, vispende, til det er jevnt, omtrent 7 minutter. Rør inn vaniljen. La det avkjøle litt før servering. For oppbevaring, la det avkjøle helt, dekk til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 uker; varm opp før servering.
  4. 44. Fotograf: Levi Brown