
Grillet Buffalo-kyllingkoteletter
Lær hvordan du lager saftige og smakfulle buffalo kyllingkoteletter på grillen. Perfekt til sommergrilling og middagsgjester.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 stk. kyllingfileter (ca. 170 g hver)
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Olivenolje til å smøre grillristen
- 1/2 kopp sterk saus (anbefalt: Frank’s Hot Sauce)
- 3 ss smør
- 1 ts røkt paprika
- 1 ts eplecidereddik
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- Blue Cheese Slaw, oppskrift følger
- 1 liten hodekål (ca. 680 g)
- 1 liten sjalottløk, skrelt
- 1 stor gulrot, skrelt
- 115 g dansk blåmuggost, smuldret
- 1/4 kopp kulturmelk
- 1/4 kopp lett rømme
- 1/4 kopp lett majones
- 2 ts eplecidereddik
- 1/2 ts sellerifrø
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen til middels høy varme.
- 2Bank hver kyllingbryst ut til en tykkelse på 1/4 tomme mellom to ark bakepapir. Krydre med salt og pepper.
- 3Bruk et rent kjøkkenhåndkle til å olje grillristene.
- 4Grill kyllingen på hver side til den er gyllen og gjennomstekt, i 3 til 4 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
- 5Mens kyllingen grilles, tilsett hot sauce, smør, paprika, eplecidereddik og hvitløk i en middels stor kjele. Sett kjelen på grillristen og rør om for å smelte alt sammen. Dypp kyllingen i kjelen for å dekke den, og grill den deretter i ett minutt på hver side. Ta kyllingen av grillen og legg den på et serveringsfat. Topp hver kyllingfilet med litt blåmuggostsalat.
- 6Bruk et grovt rivjern på en food processor, og riv kål, sjalottløk og gulrot. Legg det i en stor serveringsskål.
- 7Bland blåmuggost, kulturmelk, rømme, majones, eplecidereddik, sellerifrø, salt og pepper i en liten bolle. Vend dette inn i de revne grønnsakene, og smak til med salt og pepper. Dekk til med plastfolie og la det stå i kjøleskapet i minst én time for å la smakene sette seg. Kan lages én dag i forveien.