
Havregryns- og tranebærkaker
Lær hvordan du lager deilige havregryns- og tranebærkaker. En sunn og smakfull oppskrift som passer perfekt til frokost eller som mellommåltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp fullkornsmel
- 2. 1 ½ kopper hurtigkokte havregryn
- 3. ½ kopp lett pakket brunt sukker
- 4. 1 ½ teskje natron
- 5. 1 teskje malt kanel
- 6. ½ teskje malt muskatnøtt
- 7. ½ teskje salt
- 8. ½ teskje malt ingefær
- 9. ⅔ kopp eplesaus
- 10. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 11. ½ kopp tørkede, søtede tranebær (anbefalt: Craisins)
- 12. 1 egg
- 13. 1 spiseskje smør, myknet
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. I en stor bolle, bland alle ingrediensene. Rør til det er godt blandet.
- 33. Ta to spiseskjeer av røren og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Flate ut hver kokie med baksiden av en spiseskje. Gjenta til hele stekebrettet er fylt, vær forsiktig så du ikke overfyller. Stek i ca. 10 minutter, eller til de er lett gyldne.
- 44. Avkjøl på en avkjølingsrist i minst 5 minutter. Oppbevar i en lufttett beholder.
- 55. For å lage en kokie-frossen yoghurt-sandwich, plasser en liten kule med fettfri frossen yoghurt på en kokie, og legg en annen kokie oppå.