
Reker- og vannkastanjepotstickers Guo tieh
oppskrift på smakfulle prawn and water chestnut potstickers (guo tieh). lær hvordan du lager disse deilige kinesiske dumplingene hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 8 unser reker (16/20 eller bay-reker), skrelte, rensede og finhakket
- 2. 2 spiseskjeer finhakket kinesisk vårløk
- 3. 1 spiseskje østerssaus
- 4. 1 spiseskje Shaohsing-risvin
- 5. 4 hermetiske vannkastanjer, drenert og finhakket
- 6. 1 stilk selleri, finhakket
- 7. 1 fersk shiitakesopp, finhakket
- 8. Salt og nykvernet hvit pepper
- 9. 30 dumpling-eskene
- 10. Peanøttolje til steking
Fremgangsmåte
- 11. Bland reker, gressløk, østerssaus, risvin, vannkastanjer, selleri, shiitake og litt salt og pepper i en bolle, og kna fyllet med hånden slik at alle smakene blander seg godt. Vask hendene og tørk dem godt.
- 22. Legg en dumplingdeig i håndflaten. Plasser en toppet teskje av fyllet midt på deigen. Dypp fingeren i en skål med vann og børst rundt kanten på deigen. Brett deigen i en halvmåne, og press kantene godt sammen for å sikre at de holder seg. Lag to folder langs kantene på hver side av halvmåneformen. Sett til side på en tallerken med folderne opp mens du fortsetter med resten av dumplingene.
- 33. Varm opp en wok eller panne på middels varme. Tilsett en spiseskje peanøttolje. Legg noen dumplings med bunnen ned og stek i et par minutter. Strø litt vann over wokken eller pannen og dekk til for å skape damp som hjelper til med å koke dumplingene. Kok til de er ugjennomsiktige, ca. 5 minutter. Gjenta med resten av dumplingene.
- 44. Når de er ferdigkokte, overfør dem til et serveringsfat og server umiddelbart.