
Hvit chili
lær hvordan du lager hvit chili med denne enkle oppskriften. perfekt for kalde dager, full av smak og næring. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 1 middels stor løk, hakket (ca. 1 ½ kopp)
- 3. 2 stilker selleri, hakket (ca. ½ kopp)
- 4. 3 middels store poblano-pepper, ca. 115 gram hver, fjernet frø og hvite ribber, finhakket (ca. 1 ½ kopp)
- 5. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 6. 1 teskje malt spisskummen
- 7. ½ teskje malt koriander
- 8. ¼ teskje cayennepepper, eller mer etter smak
- 9. 450 gram kyllingkjøttdeig av hvit type
- 10. 2 bokser á 440 gram hvite bønner, for eksempel cannellini, helst lavsaltet, avrent og skylt
- 11. 4 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 12. ¾ teskje tørket oregano
- 13. 1 boks á 440 gram hominy, avrent og skylt
- 14. Salt
- 15. ¼ kopp fettfri naturell gresk yoghurt
- 16. 2 ss hakkede friske korianderblader
- 17. Limebåter
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Varm opp oljen i en stor gryte eller en nederlandsk ovn over middels varme. Tilsett løk, selleri, poblanos og kylling, og la det surre under omrøring til grønnsakene er myke, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløk, spisskummen, koriander og cayenne, og la det surre under omrøring til det dufter godt, ca. 30 sekunder.
- 33. Tilsett kalkunkjøttet og la det steke under omrøring, og bruk en skje til å bryte opp kjøttet, til det ikke lenger er rosa, ca. 2 minutter. Tilsett hvite bønner, buljong og oregano. La det koke, delvis dekket, og rør av og til i 25 minutter.
- 44. Tilsett hominy, salt og mer cayennepepper etter smak, og la det koke videre, delvis dekket, i ytterligere 10 minutter. Fordel i individuelle boller og topp hver porsjon med 1 spiseskje yoghurt og 1 1/2 teskje koriander. Pynt med en limebåt.