Hello Fresh Mobile Banner
Picnic-kurv med buttermilk-ristet kylling

Picnic-kurv med buttermilk-ristet kylling

oppskrift på crispy og saftig buttermilk fried chicken, ideell for piknik eller utendørs måltider. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund kyllingstykker (bryst, lår og vinger)
  • 3 kopper kulturmelk
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 4 egg, pisket
  • 3 kopper hvetemel
  • 4 kopper vegetabilsk fett til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Med en skarp kniv eller en tung kniv deler du kyllingbrystene, deretter kutter du hvert bryst i to på langs, slik at du får fire deler.
  2. 2Legg kyllingbitene i en grunn skål med skinnsiden ned, og hell smørmelk over. Dekk til med plastfolie og la det marinere i kjøleskapet i minst 6 timer, eller over natten hvis mulig.
  3. 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  4. 4Ta kyllingen ut av smørmelken og krydre begge sider med salt og pepper.
  5. 5Ha de sammenpiskede eggene og melet i hver sin grunnskål. Vend først kyllingbitene i melet, deretter i egget, og til slutt i melet igjen.
  6. 6I en 30 cm stor stekepanne med høye kanter smelter du nok fett (for eksempel kortning) slik at det er ca. 5 cm dypt, og varmer opp pannen til oljen begynner å ryke.
  7. 7Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til skinnet er gyllent. Overfør til et stekebrett og stek videre i ovnen i 15 minutter, eller til den er gjennomstekt.
  8. 8Server umiddelbart mens den er varm, eller oppbevar i kjøleskapet til neste dags piknik.