
Picnic-kurv med buttermilk-ristet kylling
oppskrift på crispy og saftig buttermilk fried chicken, ideell for piknik eller utendørs måltider. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 pund kyllingstykker (bryst, lår og vinger)
- 3 kopper kulturmelk
- Havsalt og nykvernet svart pepper
- 4 egg, pisket
- 3 kopper hvetemel
- 4 kopper vegetabilsk fett til steking
Fremgangsmåte
- 1Med en skarp kniv eller en tung kniv deler du kyllingbrystene, deretter kutter du hvert bryst i to på langs, slik at du får fire deler.
- 2Legg kyllingbitene i en grunn skål med skinnsiden ned, og hell smørmelk over. Dekk til med plastfolie og la det marinere i kjøleskapet i minst 6 timer, eller over natten hvis mulig.
- 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 4Ta kyllingen ut av smørmelken og krydre begge sider med salt og pepper.
- 5Ha de sammenpiskede eggene og melet i hver sin grunnskål. Vend først kyllingbitene i melet, deretter i egget, og til slutt i melet igjen.
- 6I en 30 cm stor stekepanne med høye kanter smelter du nok fett (for eksempel kortning) slik at det er ca. 5 cm dypt, og varmer opp pannen til oljen begynner å ryke.
- 7Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til skinnet er gyllent. Overfør til et stekebrett og stek videre i ovnen i 15 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- 8Server umiddelbart mens den er varm, eller oppbevar i kjøleskapet til neste dags piknik.