
15-minutters asiatisk riskrem (Note: "Rice Salad" is translated as "riskrem" in Norwegian, but depending on the context, it could also be "risasalat". If it refers to a salad with rice, "risasalat" might be more appropriate.)
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull asiatisk riskål på bare 15 minutter. Perfekt for en rask og sunn middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Skrell ingefæren og riv den fint ned i en stor blandingsbolle. Visp inn olivenolje, eddik, soyasaus og sesamolje. Krydre med litt salt og pepper. Sett til side 2 spiseskjeer av dressingen. Skjær soppen og vårløken i tynne skiver, og hold de hvite og grønne delene av vårløken adskilt. Tilsett soppen, de hvite vårløkskivene og edamamebønnene i dressingen i den store blandingsbollen. Rør godt om og la det marinere ved romtemperatur (soppen vil bli mer mør mens den står i dressingen), mens du forbereder resten av ingrediensene, og rør av og til. Sett de grønne vårløkskivene til side til bruk som garnityr.
- 22. Legg risen i en glassbolle og bruk en gaffel til å løsne den. Dekk risen med et fuktig kjøkkenpapir og varm den i mikrobølgeovnen; varm til den er gjennomvarm og myk, ca. 3 minutter.
- 33. I mellomtiden, fjern skinnet fra kyllingen og riv kjøttet i store, munnfullstore biter, ca. 2 kopper. Bland kyllingen, den varme risen, gulrøttene, soppen og edamamebønnene. Krydre med litt salt og pepper.
- 44. Vend ruccola og den reserverte dressingen i en stor blandingsbolle. Krydre lett med salt og pepper. Fordel ruccolaen på 4 store tallerkener og topp hver med 2 kopper av salatblandingen. Pynt med de grønne vårløkskivene.