Blåbær- og ristet pekannøttsalat

Blåbær- og ristet pekannøttsalat

oppskrift på en frisk og smakfull blåbær og ristet pekannøtt salat, perfekt for sommerdager og sunn kosthold.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp pekannøtter, delt i to
  • 2. 2 spiseskjeer smør, smeltet
  • 3. 1 kopp ferske blåbær
  • 4. 5 kopper ferske spinatblader eller grønne blader, skylt og tørket
  • 5. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 6. 3 spiseskjeer god kvalitet balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Vend pecannøttene i smeltet smør og rist dem i en forvarmet ovn på 175 °C (350 °F) i omtrent 15 minutter. La dem avkjøle. I en stor bolle, bland pecannøtter, ferske blåbær og spinat.
  2. 22. For å lage vinaigretten, visp sammen olivenolje og balsamicoeddik.
  3. 33. Hell vinaigretten over salaten og server umiddelbart.