
Blåbær- og ristet pekannøttsalat
oppskrift på en frisk og smakfull blåbær og ristet pekannøtt salat, perfekt for sommerdager og sunn kosthold.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp pekannøtter, delt i to
- 2. 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 3. 1 kopp ferske blåbær
- 4. 5 kopper ferske spinatblader eller grønne blader, skylt og tørket
- 5. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 6. 3 spiseskjeer god kvalitet balsamicoeddik
Fremgangsmåte
- 11. Vend pecannøttene i smeltet smør og rist dem i en forvarmet ovn på 175 °C (350 °F) i omtrent 15 minutter. La dem avkjøle. I en stor bolle, bland pecannøtter, ferske blåbær og spinat.
- 22. For å lage vinaigretten, visp sammen olivenolje og balsamicoeddik.
- 33. Hell vinaigretten over salaten og server umiddelbart.