
Tamales
Lær hvordan du lager deilige tamales hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for fest eller hverdagsmat med rike smaker og tradisjonell tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 180 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 unser svinefett
- 2. 2 kopper masa harina
- 3. 2 teskjeer bakepulver
- 4. 1 ½ teskje salt
- 5. 2 kopper hjemmelaget kyllingkraft, varm
- 6. 16 store, hele tørre maisblad
- 7. Ristet poblano og Oaxaca-ostefyll eller Guajillo-kyllingfyll, oppskrifter følger
- 8. 2 poblano-chili
- 9. Salt
- 10. 1 kopp revet Oaxaca-ost eller annen smeltende ost som mozzarella
- 11. 900 gram kyllingbryst med bein
- 12. 7 hvitløksfedd
- 13. 2 hvite løk, én delt i to, én delt i fire
- 14. 2 laurbærblader
- 15. 12 guajillo-chili, uten stilk, frø og åren
- 16. ½ teskje hele spisskummenfrø
- 17. 4 hele nellikspiker
- 18. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 19. Salt
- 20. Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Legg lard i en bolle til en mikser og pisk på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter. Tilsett masa harina og pisk i ytterligere 2 minutter. Rør inn bakepulver og salt, og fortsett å piske til det er godt blandet, ca. 5 minutter. Tilsett buljongen og pisk til massen er myk og luftig (massen skal løsne lett fra bollen). Sett til side, dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la hvile i ca. 10 minutter, eller til den er klar til bruk.
- 22. Legg maisbladene i en stor kjele, dekk med vann og kok opp. La småkoke, uten lokk, til de er myke, ca. 8 minutter. Sil av vannet.
- 33. For å fylle tamalene: Hold et åpent, myknet maisblad i den ene hånden, og smør ca. 2 spiseskjeer av deigen på bladet, begynn 1 tomme fra den bredere toppen og avslutt minst 1 1/2 tomme fra den smalere bunnen, og la det være en 1 1/2-tommers kant på hver side. Strø ca. 1 spiseskje fyll langs midten av hvert tamal. Brett sidene av bladet opp og over fyllet, og stikk endene under. Fortsett med resten av deigen.
- 44. Legg de foldede tamalene i damperkurven i en stor kjele. Tilsett nok vann til å dekke bunnen av kjelen med flere centimeter, men ikke så mye at det berører tamalene. Kok opp, dekk med et kjøkkenhåndkle og lokk, og damp på middels-lav varme i 1 time, tilsett mer vann i kjelen etter behov; pass på at det ikke koker tørt. Åpne en tamal og sjekk om den er ferdig; den skal være fast og løsne fra bladet uten å feste seg. Hvis den fortsatt er klissete, fortsett dampingen i opptil 15 minutter til.
- 55. Røyklegg poblanosa direkte over en gassflamme på komfyren eller under grillen til