Hello Fresh Mobile Banner
Tamales

Tamales

Lær hvordan du lager deilige tamales hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for fest eller hverdagsmat med rike smaker og tradisjonell tilberedning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 180 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 unser svinefett
  • 2. 2 kopper masa harina
  • 3. 2 teskjeer bakepulver
  • 4. 1 ½ teskje salt
  • 5. 2 kopper hjemmelaget kyllingkraft, varm
  • 6. 16 store, hele tørre maisblad
  • 7. Ristet poblano og Oaxaca-ostefyll eller Guajillo-kyllingfyll, oppskrifter følger
  • 8. 2 poblano-chili
  • 9. Salt
  • 10. 1 kopp revet Oaxaca-ost eller annen smeltende ost som mozzarella
  • 11. 900 gram kyllingbryst med bein
  • 12. 7 hvitløksfedd
  • 13. 2 hvite løk, én delt i to, én delt i fire
  • 14. 2 laurbærblader
  • 15. 12 guajillo-chili, uten stilk, frø og åren
  • 16. ½ teskje hele spisskummenfrø
  • 17. 4 hele nellikspiker
  • 18. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 19. Salt
  • 20. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg lard i en bolle til en mikser og pisk på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter. Tilsett masa harina og pisk i ytterligere 2 minutter. Rør inn bakepulver og salt, og fortsett å piske til det er godt blandet, ca. 5 minutter. Tilsett buljongen og pisk til massen er myk og luftig (massen skal løsne lett fra bollen). Sett til side, dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la hvile i ca. 10 minutter, eller til den er klar til bruk.
  2. 22. Legg maisbladene i en stor kjele, dekk med vann og kok opp. La småkoke, uten lokk, til de er myke, ca. 8 minutter. Sil av vannet.
  3. 33. For å fylle tamalene: Hold et åpent, myknet maisblad i den ene hånden, og smør ca. 2 spiseskjeer av deigen på bladet, begynn 1 tomme fra den bredere toppen og avslutt minst 1 1/2 tomme fra den smalere bunnen, og la det være en 1 1/2-tommers kant på hver side. Strø ca. 1 spiseskje fyll langs midten av hvert tamal. Brett sidene av bladet opp og over fyllet, og stikk endene under. Fortsett med resten av deigen.
  4. 44. Legg de foldede tamalene i damperkurven i en stor kjele. Tilsett nok vann til å dekke bunnen av kjelen med flere centimeter, men ikke så mye at det berører tamalene. Kok opp, dekk med et kjøkkenhåndkle og lokk, og damp på middels-lav varme i 1 time, tilsett mer vann i kjelen etter behov; pass på at det ikke koker tørt. Åpne en tamal og sjekk om den er ferdig; den skal være fast og løsne fra bladet uten å feste seg. Hvis den fortsatt er klissete, fortsett dampingen i opptil 15 minutter til.
  5. 55. Røyklegg poblanosa direkte over en gassflamme på komfyren eller under grillen til