
Pesto-reker
Lær hvordan du lager pesto scampi, en rask og smakfull rett med reker og pesto. Perfekt for en enkel middag eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper ferske basilikumblader
- 4 fedd hvitløk
- 1/2 kopp olivenolje
- 4 spiseskjeer ristet pinjekjerner (pignoli), delt
- 1/2 teskje salt
- 1/4 kopp revet Pecorino Romano
- 1/4 kopp revet Parmesan
- 2 spiseskjeer smør, myknet
- 680 gram jumbo-reker
Fremgangsmåte
- 1Legg basilikum, hvitløk, olivenolje, pinjekjerner og salt i en blender. Kjør til en jevn puré. Overfør til en bolle og la den avkjøle. Bland inn ostene forsiktig for hånd eller med en skje. Når alt er godt blandet, tilsett det mykede smøret.
- 2Damp reken i omtrent 5 minutter. Overfør rekene til en isvannbad eller sett dem i kjøleskapet til de er avkjølt. Anrett rekene på et fat og legg pesto på toppen av hver enkelt.