
Kokosnurrykreps
Lær hvordan du lager en smakfull kokosnakkurry med reker. En enkel oppskrift perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Én 400-grams boks usøtet kokosmelk (ikke lett)
- 1 spiseskje fersk limejuice
- 1 spiseskje karri pulver
- 2 teskjeer finhakket ingefær
- Salt og nykvernet svart pepper
- 450 gram store reker, skrelte og renset
- Limebåter, til servering
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte visper du sammen kokosmelk, limesaft, karri og ingefær. Varm opp sakte til det begynner å småkoke over lav varme. La det småkoke til det er litt redusert og tyknet, ca. 7 til 10 minutter. Smak til med salt og eventuelt pepper, etter behov. Tilsett reker og la det småkoke under lokk til rekene er gjennomkokte, ca. 12 til 15 minutter. Overfør curryen til en serveringsskål og server med limebåter.