Hello Fresh Mobile Banner
Kremostflan

Kremostflan

Lær hvordan du lager en deilig cream cheese flan med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper sukker, delt
  • 7 eggeplommer
  • 1 (14-unse) boks søtet kondensert melk
  • 1 (12-unse) boks hermetisk melk
  • 3/4 kopp melk
  • 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/8 teskje salt
  • 4 eggehviter
  • 1 (8-unse) pakke kremost

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Kok 1 kopp sukker i en middels stor kjele over middels varme, og kok, mens du rører konstant, i 5 minutter eller til sukkeret smelter og får en lys gyldenbrun farge. Hell raskt den varme karamelliserte sukkeret i en 2-liters flanform. Bruk ovnsvarmehansker, vipp formen for å dekke bunnen og sidene jevnt. La stå i 5 minutter. Sukkeret vil stivne.
  3. 3Visp sammen eggeplommer og de neste 5 ingrediensene i en stor bolle.
  4. 4Kjør eggehviter, kremost og resten av 1/2 kopp sukker i en blender til det er jevnt. Rør eggehviteblandingen inn i eggeplommeblandingen. Sil blandingen gjennom en metallrist ned i en stor bolle; hell eggekremen over den karamelliserte sukkeret.
  5. 5Plasser formen i en stor, lav ildfast form. Tilsett varmt vann i formen slik at det når opp til en tredjedel av sidene på formen.
  6. 6Stek i 1 time og 45 minutter. Ta formen ut av vannbadet og avkjøl helt på en avkjølingsrist. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 3 timer.
  7. 7Bruk en kniv rundt kanten av flan for å løsne den, og snu den opp ned på et serveringsfat.