
Kremostflan
Lær hvordan du lager en deilig cream cheese flan med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper sukker, delt
- 7 eggeplommer
- 1 (14-unse) boks søtet kondensert melk
- 1 (12-unse) boks hermetisk melk
- 3/4 kopp melk
- 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1/8 teskje salt
- 4 eggehviter
- 1 (8-unse) pakke kremost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Kok 1 kopp sukker i en middels stor kjele over middels varme, og kok, mens du rører konstant, i 5 minutter eller til sukkeret smelter og får en lys gyldenbrun farge. Hell raskt den varme karamelliserte sukkeret i en 2-liters flanform. Bruk ovnsvarmehansker, vipp formen for å dekke bunnen og sidene jevnt. La stå i 5 minutter. Sukkeret vil stivne.
- 3Visp sammen eggeplommer og de neste 5 ingrediensene i en stor bolle.
- 4Kjør eggehviter, kremost og resten av 1/2 kopp sukker i en blender til det er jevnt. Rør eggehviteblandingen inn i eggeplommeblandingen. Sil blandingen gjennom en metallrist ned i en stor bolle; hell eggekremen over den karamelliserte sukkeret.
- 5Plasser formen i en stor, lav ildfast form. Tilsett varmt vann i formen slik at det når opp til en tredjedel av sidene på formen.
- 6Stek i 1 time og 45 minutter. Ta formen ut av vannbadet og avkjøl helt på en avkjølingsrist. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 3 timer.
- 7Bruk en kniv rundt kanten av flan for å løsne den, og snu den opp ned på et serveringsfat.