Hello Fresh Mobile Banner
Grillet shiitakesalat med mizunasalat og ponzusaus

Grillet shiitakesalat med mizunasalat og ponzusaus

oppskrift på en frisk og smakfull salat med grillede shiitake sopp, mizuna og ponzu dressing, perfekt for sommermåltidet

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer yuzujuice (eller en blanding av fersk appelsinjuice, grapefruktjuice og limesaft)
  • 1 teskje finhakket grapefruktskall
  • 1 teskje finhakket appelsinskall
  • 1 teskje finhakket limeskall
  • 3 spiseskjeer usaltet riseddik
  • 2 spiseskjeer mirin
  • 1/4 kopp soyasaus
  • En klype sukker
  • 12 shiitakesopp, renset og uten stilker
  • Peanøttolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 4 kopper mizunasalatblad

Fremgangsmåte

  1. 1Dressing:
  2. 2Bland alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp på høy varme. Ta kjelen av varmen, la det avkjøle til romtemperatur, og sett deretter i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  3. 3Salat:
  4. 4Varm opp grillen til høy varme. Pensle soppene med olje og krydre med salt og pepper etter smak. Grill i 3 til 4 minutter på hver side, eller til de er akkurat gjennomstekte. Ta dem av grillen og riv dem i grove biter.
  5. 5Legg mizuna i en stor bolle og vend inn noen spiseskjeer av dressingen. Krydre med pepper etter smak. Tilsett soppen, vend forsiktig, og drypp over mer av dressingen.