
Grillet shiitakesalat med mizunasalat og ponzusaus
oppskrift på en frisk og smakfull salat med grillede shiitake sopp, mizuna og ponzu dressing, perfekt for sommermåltidet
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer yuzujuice (eller en blanding av fersk appelsinjuice, grapefruktjuice og limesaft)
- 1 teskje finhakket grapefruktskall
- 1 teskje finhakket appelsinskall
- 1 teskje finhakket limeskall
- 3 spiseskjeer usaltet riseddik
- 2 spiseskjeer mirin
- 1/4 kopp soyasaus
- En klype sukker
- 12 shiitakesopp, renset og uten stilker
- Peanøttolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 4 kopper mizunasalatblad
Fremgangsmåte
- 1Dressing:
- 2Bland alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp på høy varme. Ta kjelen av varmen, la det avkjøle til romtemperatur, og sett deretter i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 3Salat:
- 4Varm opp grillen til høy varme. Pensle soppene med olje og krydre med salt og pepper etter smak. Grill i 3 til 4 minutter på hver side, eller til de er akkurat gjennomstekte. Ta dem av grillen og riv dem i grove biter.
- 5Legg mizuna i en stor bolle og vend inn noen spiseskjeer av dressingen. Krydre med pepper etter smak. Tilsett soppen, vend forsiktig, og drypp over mer av dressingen.