Hello Fresh Mobile Banner
Polentacrostini

Polentacrostini

Lær hvordan du lager deilige polenta crostini med våre enkle steg. Perfekt som forrett eller snacks, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 kopper vann
  • 2 teskjeer salt
  • 1/2 teskje nyrevet eller malt muskatnøtt
  • 1 kopp finmalt polenta
  • 1 kopp nyrevet Parmesan
  • Nykvernet grovkvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk timian

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en tykkbunnet kjele, kok opp vannet på høy varme. Tilsett 2 teskjeer salt og muskatnøtt, og skru ned varmen til middels.
  3. 3Tilsett polentaen gradvis, mens du visper konstant. Fortsett å vispe i 5 minutter mens blandingen bobler.
  4. 4Skru ned varmen til lav og kok, rør av og til, til blandingen begynner å løsne fra sidene av kjelen, omtrent 10 minutter.
  5. 5Tilsett 1/2 kopp parmesanost, 1 teskje timian og 1/2 teskje pepper, og rør godt sammen.
  6. 6Vend et bakepapirkledd stekebrett opp ned på benken, og dekk overflaten med bakepapir.
  7. 7Fordel polentaen med en slikkepott til et jevnt, glatt lag.
  8. 8Dekk polentaen med et nytt lag bakepapir.
  9. 9Plasser et annet bakebrett, med undersiden opp, oppå bakepapiret.
  10. 10Med to hender, trykk jevnt ned på det øverste bakebrettet til polentaen er ca. 0,6 cm tykk.
  11. 11Tanken er å lage en sandwich av polentaen mellom to flate overflater.
  12. 12Sett i kjøleskapet i minst 1 time eller over natten.
  13. 13Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  14. 14Vend bakebrettene sammen.
  15. 15Fjern det øverste bakebrettet og det øverste laget av bakepapir.
  16. 16Den jevne siden av polentaen vil vende opp.
  17. 17Skjær polentaen i trekanter som er omtrent 5 cm lange og 4 cm brede.
  18. 18Overfør trekantene til ett eller flere bakebrett, med 1,3 cm mellomrom.
  19. 19Strø omtrent 1/2 kopp av den resterende parmesanosten og resten av timianen over trekantene.
  20. 20Stek crostiniene til de er gjennomvarme og begynner å bli brune, ca. 10–12 minutter.
  21. 21Skru ovnen til grill (broil) og grill crostiniene ca. 20 cm fra varmekilden til de er sprø og gyldne på toppen, ca