
Polentacrostini
Lær hvordan du lager deilige polenta crostini med våre enkle steg. Perfekt som forrett eller snacks, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 kopper vann
- 2 teskjeer salt
- 1/2 teskje nyrevet eller malt muskatnøtt
- 1 kopp finmalt polenta
- 1 kopp nyrevet Parmesan
- Nykvernet grovkvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer finhakket fersk timian
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en tykkbunnet kjele, kok opp vannet på høy varme. Tilsett 2 teskjeer salt og muskatnøtt, og skru ned varmen til middels.
- 3Tilsett polentaen gradvis, mens du visper konstant. Fortsett å vispe i 5 minutter mens blandingen bobler.
- 4Skru ned varmen til lav og kok, rør av og til, til blandingen begynner å løsne fra sidene av kjelen, omtrent 10 minutter.
- 5Tilsett 1/2 kopp parmesanost, 1 teskje timian og 1/2 teskje pepper, og rør godt sammen.
- 6Vend et bakepapirkledd stekebrett opp ned på benken, og dekk overflaten med bakepapir.
- 7Fordel polentaen med en slikkepott til et jevnt, glatt lag.
- 8Dekk polentaen med et nytt lag bakepapir.
- 9Plasser et annet bakebrett, med undersiden opp, oppå bakepapiret.
- 10Med to hender, trykk jevnt ned på det øverste bakebrettet til polentaen er ca. 0,6 cm tykk.
- 11Tanken er å lage en sandwich av polentaen mellom to flate overflater.
- 12Sett i kjøleskapet i minst 1 time eller over natten.
- 13Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 14Vend bakebrettene sammen.
- 15Fjern det øverste bakebrettet og det øverste laget av bakepapir.
- 16Den jevne siden av polentaen vil vende opp.
- 17Skjær polentaen i trekanter som er omtrent 5 cm lange og 4 cm brede.
- 18Overfør trekantene til ett eller flere bakebrett, med 1,3 cm mellomrom.
- 19Strø omtrent 1/2 kopp av den resterende parmesanosten og resten av timianen over trekantene.
- 20Stek crostiniene til de er gjennomvarme og begynner å bli brune, ca. 10–12 minutter.
- 21Skru ovnen til grill (broil) og grill crostiniene ca. 20 cm fra varmekilden til de er sprø og gyldne på toppen, ca