
Ristet, krydret ananas med pasjonsfruktglasur
oppskrift på stekt ananas med krydret smak og frisk pasjonsfruktglasur. perfekt som dessert eller snacks for en tropisk vri.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper sukker
- 2. 1 ½ kopper vann
- 3. 1 vaniljestang delt
- 4. ¼ kopp mørk rom
- 5. 1 spiseskje finhakket ingefær
- 6. 2 thai-bird chili
- 7. 1 banan, hakket
- 8. 1 spiseskje pasjonsfrukt-sirup (eller 2 spiseskjeer puré)
- 9. 1 spiseskje rosa pepperkorn, til pynt
- 10. 1 moden ananas, skrelt (kostarikansk)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en liten kjele, bland sammen sukker, vann og vaniljestang, og kok opp til det blir gyllenbrunt.
- 3Tilsett rom, ingefær, chili, banan, pasjonsfrukt og bland godt.
- 4La det avkjøle, og kjør deretter blandingen i en foodprocessor.
- 5Sil og sett til side.
- 6Plasser ananasen i en grunn bakeform og pensle på glasuren.
- 7Stek i 1 ½ time, og pensle ananasen med glaze hver 15. til 20. minutt.
- 8Ta vare på den varme sausen i bakeformen for servering.