Purreløk på gresk vis

Purreløk på gresk vis

oppskrift på leeks veritablement a la grecque, en smakfull gresk forrett med purre, perfekt for sommer- og høstsesongen

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund purre av lik størrelse (hver ikke mer enn 3,2 cm i diameter)
  • 2 kopper vann
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 3 kvister fersk marjorem, eller 1 teskje tørket
  • 1 kanelstang
  • 3 spiseskjeer rødvinseddik
  • 3 kvister fersk oregano, eller 1/2 teskje tørket
  • Salt etter smak
  • 1 kopp hakkede tomater
  • 1/3 kopp kalamataoliven, uten stein og delt i to
  • 1/4 til 1/2 pund fetaost, smuldret
  • Fersk marjorem og fersk oregano, finhakket, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Forbered purre. Kutt av roten, og del hver purre slik at den er omtrent 15 centimeter lang. (Kast den mørkegrønne delen av purren.) Hvis purrene er mer enn 3 centimeter i diameter, del dem på langs i to eller fire deler.
  3. 3Vask purrene ved å lage tynne, langsgående snitt og skylle dem under rennende vann.
  4. 4Legg purrene i en gratengform.
  5. 5I en kjele, bland vann, olivenolje, merian, kanel, eddik, oregano og salt etter smak.
  6. 6Kok opp væsken, og la den småkoke i 10 minutter.
  7. 7Hell væsken over purrene slik at de nesten dekkes.
  8. 8Legg et stykke aluminiumsfolie over gratengformen, og stek i 35 minutter, eller til purrene er møre.
  9. 9Flytt purrene over på et serveringsfat.
  10. 10Hell den kokende væsken tilbake i kjelen, og kok den ned til 1/2 kopp.
  11. 11Sil væsken over purrene.
  12. 12Avkjøl, dekket, i 2 timer eller over natten.
  13. 13Like før servering, strø purrene med tomater, oliven, ost og friske urter.