
Purreløk på gresk vis
oppskrift på leeks veritablement a la grecque, en smakfull gresk forrett med purre, perfekt for sommer- og høstsesongen
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund purre av lik størrelse (hver ikke mer enn 3,2 cm i diameter)
- 2 kopper vann
- 1/4 kopp olivenolje
- 3 kvister fersk marjorem, eller 1 teskje tørket
- 1 kanelstang
- 3 spiseskjeer rødvinseddik
- 3 kvister fersk oregano, eller 1/2 teskje tørket
- Salt etter smak
- 1 kopp hakkede tomater
- 1/3 kopp kalamataoliven, uten stein og delt i to
- 1/4 til 1/2 pund fetaost, smuldret
- Fersk marjorem og fersk oregano, finhakket, etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Forbered purre. Kutt av roten, og del hver purre slik at den er omtrent 15 centimeter lang. (Kast den mørkegrønne delen av purren.) Hvis purrene er mer enn 3 centimeter i diameter, del dem på langs i to eller fire deler.
- 3Vask purrene ved å lage tynne, langsgående snitt og skylle dem under rennende vann.
- 4Legg purrene i en gratengform.
- 5I en kjele, bland vann, olivenolje, merian, kanel, eddik, oregano og salt etter smak.
- 6Kok opp væsken, og la den småkoke i 10 minutter.
- 7Hell væsken over purrene slik at de nesten dekkes.
- 8Legg et stykke aluminiumsfolie over gratengformen, og stek i 35 minutter, eller til purrene er møre.
- 9Flytt purrene over på et serveringsfat.
- 10Hell den kokende væsken tilbake i kjelen, og kok den ned til 1/2 kopp.
- 11Sil væsken over purrene.
- 12Avkjøl, dekket, i 2 timer eller over natten.
- 13Like før servering, strø purrene med tomater, oliven, ost og friske urter.