Lime-yogurtkake med rosenvann og pistasj

Lime-yogurtkake med rosenvann og pistasj

Lær hvordan du lager en frisk lime yoghurtkake med delikat roseduft og sprø pistasj. Perfekt til sommerens kaker og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 8 unser selvhevende mel
  • 2. 1 teskje bakepulver
  • 3. En klype salt
  • 4. 3 unser malte mandler
  • 5. 3 ½ unser superfint sukker
  • 6. 2 mellomstore egg
  • 7. 1 generøs spiseskje (2 unser) honning
  • 8. 9 unser naturell yoghurt
  • 9. ½ kopp solsikkeolje
  • 10. Finrevet skall av 1 lime
  • 11. 3 ½ unser superfint sukker
  • 12. Saften av 1 lime
  • 13. 1 til 2 spiseskjeer rosenvann
  • 14. 2 unser usaltet pistasjnøtter, grovhakket, valgfritt
  • 15. Rosenblader, valgfritt
  • 16. Krem, naturell yoghurt, skivede mangoer eller bær, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Denne ekstraordinære kaken kan pyntes med roseblader for å gjøre den enda mer spesiell. Den er svært feminin og passer derfor perfekt til morsdag eller for å dele med venninner på bursdag eller utdrikningslag. Den er veldig saftig, så den holder seg utmerket i kjøleskapet i noen dager.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle bunnen og sidene av en 21,5 cm rund springform med bakepapir eller bakefolie.
  3. 33. Sikt mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Tilsett mandelmel og sukker, og bland godt.
  4. 44. I en middels stor bolle, bland sammen egg, honning, yoghurt, solsikkeolje og limeskall. Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene, og hell sakte i de våte ingrediensene mens du visper til alt er akkurat blandet. Hvis du ønsker, kan du tilsette hakkede pistasjnøtter i røren, eller vente med å bruke dem til pynt. Hell røren i den forberedte formen, og stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 50 minutter. La kaken avkjøle i formen i ca. 20 minutter.
  5. 55. For å lage sirupen: I en liten kjele, kok opp en halv kopp vann og sukker til det er redusert til halvparten, ca. 5 minutter. Tilsett limesaft og kok i ytterligere 2 minutter, avkjøl deretter, og smak til med rosevann. Med en fin pinne, stikk hull i toppen av den varme kaken, og bruk en spiseskje til å helle sirupen over hele toppen. Pynt med pistasjnøtter, hvis du bruker det, og la kaken stå i 1 time. Pynt med roseblader, hvis du ønsker det. Server med krem, yoghurt, skivede mango eller bær.