
Gullig pepperkake med tørkede blåbær
oppskrift på gylden ingefærbrød med søte tørkede blåbær, perfekt til helgekosen eller som en sunn snacks. enkelt å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper hurtigkakemiks, oppskrift følger
- 1 teskje tre-krydderblanding, oppskrift følger
- 1 teskje malt ingefær
- 1/4 teskje natron
- 1 (85 grams) pakke tørkede blåbær (3/4 kopp)
- 2/3 kopp kulturmelk
- 2 spiseskjeer melasse (ikke for mørk)
- 2 store egg
- 2 spiseskjeer sukker blandet med 1/2 teskje tre-krydderblanding (krydret sukker)
- 4 kopper siktet hvetemel
- 2 kopper sukker
- 4 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp (2 staver) iskaldt smør, i terninger (ikke erstatt)
- 3/4 kopp malt kanel
- 1/4 kopp malt ingefær
- 1 1/2 spiseskjeer malt eller nyrevet muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Smør en 23 x 23 x 5 centimeter stor ildfast form med non-stick olje- og melbakepulver, og sett den til side.
- 2Visp sammen kake- og krydderiblandingen, ingefær og natron i en stor bolle for å blande det godt. Tilsett bærene og vend forsiktig. Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene.
- 3Visp sammen kulturmelk, sirup og egg i et målebeger på 1 liter til det er jevnt. Hell det i fordypningen i de tørre ingrediensene, og vend forsiktig inn med en stor slikkepott. Røren skal være klumpete med noen smeltede flekker som fortsatt er synlige.
- 4Fordel røren jevnt i formen, og spre den ut til kantene. Strø krydder- og sukkerblandingen jevnt over toppen. Stek i den nederste tredjedelen av ovnen til den er lett brun, og en kakepinne satt inn i midten av pepperkaken kommer ut ren, ca. 25–30 minutter.
- 5Avkjøl pepperkaken i den oppreiste formen på en avkjølingsrist til romtemperatur. Skjær i store firkanter og server.
- 6Kjør mel, sukker, bakepulver og salt i en food processor utstyrt med metallhakkeblad i et par sekunder til det er godt blandet. Ha halvparten av blandingen over på et stort ark med bakepapir og sett til side.
- 7Fordel halvparten av smøret jevnt over de tørre ingrediensene i food processoren, og pulser 6–8 ganger. Skrap ned i bunnen av bollen og rør forsiktig, og skyv større smørbiter mot bunnen. Pulser raskt 3–5 ganger til, til blandingen har konsistens som linser. Hell blandingen over i en stor bolle.
- 8Ha den reserverte tørre blandingen tilbake i food processoren, fordel resten av smøret jevnt over toppen, og kutte inn som før. Tilsett i