Hello Fresh Mobile Banner
Gullig pepperkake med tørkede blåbær

Gullig pepperkake med tørkede blåbær

oppskrift på gylden ingefærbrød med søte tørkede blåbær, perfekt til helgekosen eller som en sunn snacks. enkelt å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper hurtigkakemiks, oppskrift følger
  • 1 teskje tre-krydderblanding, oppskrift følger
  • 1 teskje malt ingefær
  • 1/4 teskje natron
  • 1 (85 grams) pakke tørkede blåbær (3/4 kopp)
  • 2/3 kopp kulturmelk
  • 2 spiseskjeer melasse (ikke for mørk)
  • 2 store egg
  • 2 spiseskjeer sukker blandet med 1/2 teskje tre-krydderblanding (krydret sukker)
  • 4 kopper siktet hvetemel
  • 2 kopper sukker
  • 4 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 1 kopp (2 staver) iskaldt smør, i terninger (ikke erstatt)
  • 3/4 kopp malt kanel
  • 1/4 kopp malt ingefær
  • 1 1/2 spiseskjeer malt eller nyrevet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Smør en 23 x 23 x 5 centimeter stor ildfast form med non-stick olje- og melbakepulver, og sett den til side.
  2. 2Visp sammen kake- og krydderiblandingen, ingefær og natron i en stor bolle for å blande det godt. Tilsett bærene og vend forsiktig. Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene.
  3. 3Visp sammen kulturmelk, sirup og egg i et målebeger på 1 liter til det er jevnt. Hell det i fordypningen i de tørre ingrediensene, og vend forsiktig inn med en stor slikkepott. Røren skal være klumpete med noen smeltede flekker som fortsatt er synlige.
  4. 4Fordel røren jevnt i formen, og spre den ut til kantene. Strø krydder- og sukkerblandingen jevnt over toppen. Stek i den nederste tredjedelen av ovnen til den er lett brun, og en kakepinne satt inn i midten av pepperkaken kommer ut ren, ca. 25–30 minutter.
  5. 5Avkjøl pepperkaken i den oppreiste formen på en avkjølingsrist til romtemperatur. Skjær i store firkanter og server.
  6. 6Kjør mel, sukker, bakepulver og salt i en food processor utstyrt med metallhakkeblad i et par sekunder til det er godt blandet. Ha halvparten av blandingen over på et stort ark med bakepapir og sett til side.
  7. 7Fordel halvparten av smøret jevnt over de tørre ingrediensene i food processoren, og pulser 6–8 ganger. Skrap ned i bunnen av bollen og rør forsiktig, og skyv større smørbiter mot bunnen. Pulser raskt 3–5 ganger til, til blandingen har konsistens som linser. Hell blandingen over i en stor bolle.
  8. 8Ha den reserverte tørre blandingen tilbake i food processoren, fordel resten av smøret jevnt over toppen, og kutte inn som før. Tilsett i