
Honning- og appelsinbakt BBQ-kylling
Lær hvordan du lager saftig honning appelsin bbq kylling med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrillen eller hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp ferskpresset appelsinjuice
- 1/4 kopp olivenolje
- 1/4 kopp sterk saus
- 1/4 kopp Dijon-sennep
- 1 spiseskje revet appelsinskall
- 1 (ca. 1,8 kg) kylling, delt i 10 biter, tørket med kjøkkenpapir
- 4 spiseskjeer (1/2 stang) smør
- 1/4 kopp honning
- 1/4 kopp ferskpresset appelsinjuice
- 1/4 kopp Neelys BBQ-saus
- 1 spiseskje revet appelsinskall
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 1/4 teskje allehånde
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland appelsinjuice, olivenolje, hot sauce, sennep og appelsinskall i en stor bolle. Tilsett kyllingen og vend godt sammen. Dekk til med plastfolie og la den marinere i minst én time, eller over natten i kjøleskapet.
- 3Forbered grillen til middels direkte varme. La kyllingen komme til romtemperatur før grilling.
- 4Sil av kyllingen fra marinaden og tørk den godt. Grill den på hver side i 5 minutter, deretter skru ned varmen til middels-lav og dekk grillen med lokk. Fortsett å koke kyllingen til den er gjennomstekt, omtrent 25 minutter til.
- 5Mens kyllingen grilles, smelt smøret i en liten kjele over grillen. Visp inn honning, appelsinjuice, BBQ-saus, appelsinskall, sennep og allehånde. Sett noe av glasuren til side i en liten ramekin til servering.
- 6Pensle kyllingbitene med glasur, snu deretter kyllingen med glasersiden ned og la den koke i 2 minutter. Pensle den andre siden av kyllingen med glasur og snu igjen. Fortsett å koke i ytterligere 3 minutter. Ta kyllingen av grillen og legg den på et fat, og server med den reserverte glasuren.