Hello Fresh Mobile Banner
Honning- og appelsinbakt BBQ-kylling

Honning- og appelsinbakt BBQ-kylling

Lær hvordan du lager saftig honning appelsin bbq kylling med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrillen eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp ferskpresset appelsinjuice
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp sterk saus
  • 1/4 kopp Dijon-sennep
  • 1 spiseskje revet appelsinskall
  • 1 (ca. 1,8 kg) kylling, delt i 10 biter, tørket med kjøkkenpapir
  • 4 spiseskjeer (1/2 stang) smør
  • 1/4 kopp honning
  • 1/4 kopp ferskpresset appelsinjuice
  • 1/4 kopp Neelys BBQ-saus
  • 1 spiseskje revet appelsinskall
  • 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 1/4 teskje allehånde

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bland appelsinjuice, olivenolje, hot sauce, sennep og appelsinskall i en stor bolle. Tilsett kyllingen og vend godt sammen. Dekk til med plastfolie og la den marinere i minst én time, eller over natten i kjøleskapet.
  3. 3Forbered grillen til middels direkte varme. La kyllingen komme til romtemperatur før grilling.
  4. 4Sil av kyllingen fra marinaden og tørk den godt. Grill den på hver side i 5 minutter, deretter skru ned varmen til middels-lav og dekk grillen med lokk. Fortsett å koke kyllingen til den er gjennomstekt, omtrent 25 minutter til.
  5. 5Mens kyllingen grilles, smelt smøret i en liten kjele over grillen. Visp inn honning, appelsinjuice, BBQ-saus, appelsinskall, sennep og allehånde. Sett noe av glasuren til side i en liten ramekin til servering.
  6. 6Pensle kyllingbitene med glasur, snu deretter kyllingen med glasersiden ned og la den koke i 2 minutter. Pensle den andre siden av kyllingen med glasur og snu igjen. Fortsett å koke i ytterligere 3 minutter. Ta kyllingen av grillen og legg den på et fat, og server med den reserverte glasuren.