
Kylling- og squash-alfredo
Lær hvordan du lager en deilig chicken zucchini alfredo, perfekt for en rask og smakfull hovedrett. Enkel oppskrift med trinnvise instrukser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 zucchini, tynne skiver formet som halvmåner
- 4 kyllingbryst à 4 gram, uten skinn og bein
- Nykvernet pepper
- 340 gram fettuccine (helst fullkorn)
- 1 spiseskje hvetemel
- 1 kopp kald lettmelk (1 %)
- 1/2 kopp kondensert skummet melk
- 3/4 kopp nyrevet parmesanost
- 1/4 kopp hakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en non-stick panne på middels varme. Tilsett 1 fedd hvitløk og kok i 30 sekunder. Tilsett squash, dekk til og kok til det er mørt, rør om underveis, i omtrent 6 minutter. Overfør til en bolle. Varm opp ytterligere 1 spiseskje olje i pannen på middels høy varme. Krydre kyllingen med 1/4 teskje salt og pepper, og stek til den er gjennomstekt, 2 til 3 minutter på hver side. Overfør til en tallerken. Kok pastaen i det kokende vannet i henhold til anvisningene på pakken. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp av kokevannet; ha pastaen tilbake i kjelen. I mellomtiden visp sammen mel og lett melk i en bolle. Ha den resterende hvitløken og 1 spiseskje olje i pannen og kok på middels høy varme i 30 sekunder. Tilsett melk- og melblandingen og kok opp under omrøring. Skru ned varmen og kok, mens du rører, i 2 minutter. Tilsett den kondenserte melken, 1/2 teskje salt og osten; rør til osten smelter, ca. 1 minutt. Skjær kyllingen i strimler. Vend inn pastaen, sausen, squashen og persillen, og tilsett det reserverte kokevannet for å løsne sausen.