Marshmallowfletter

Marshmallowfletter

Lær hvordan du lager marshmallow braids, en deilig og enkel dessert som passer perfekt til enhver anledning. Enkel oppskrift med trinnvise instrukser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp pluss 2 spiseskjeer vann, pluss 4 spiseskjeer til gelatin
  • 2. 2 3/4 kopper sukker
  • 3. 2/3 kopp mais sirup
  • 4. 1/3 kopp minus 1 spiseskje gelatinpulver
  • 5. 3/4 kopp mais sirup
  • 6. 1 fersk sitron, presset
  • 7. 3 ulike smaksoljer, valgfritt
  • 8. 3 ulike farger med matfargepasta
  • 9. Maismel, til utbaking
  • 10. Melis, til utbaking

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp vann, sukker og 2/3 kopp maisstivelse til 110 grader Celsius. La gelatinen blomstre i 4 spiseskjeer vann. Ha 3/4 kopp maisstivelse, den blomstrede gelatinen og sitronsaft i miksebollen til din kjøkkenmaskin. Tilsett den varme sukkersirupen i bollen og pisk til blandingen er lys og luftig, ca. 5 minutter. Hvis du ønsker å smaksette og/eller farge marshmallowsene, del blandingen i 3 boller og tilsett smakstilsetning og matfarge.
  2. 2Lettspray litt vegetabilsk kokespray på et bakepapirkledd stekebrett. Du trenger ett brett for hver smak og/eller farge du lager. Fordel marshmallowblandingen jevnt utover brettet slik at overflaten blir jevn. Bland like deler maisstivelse og melis og strø dette over marshmallowsene. La dem tørke over natten, og strø deretter over med mer maisstivelse og melis.
  3. 3Spray en skarp kniv med kokespray, og kutt marshmallowsene i lange striper. Vev eller flett sammen tre striper av ulike farger. Server.