Hello Fresh Mobile Banner
Bruschetta

Bruschetta

oppskrift på bruschetta, en klassisk italiensk forrett med ferske tomater, basilikum og hvitløk. perfekt for sommerbordet eller som en lett forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 store, modne tomater, frøet og hakket
  • 1/2 stor rød løk, kuttet i 1/4-tommers terninger
  • 1 agurk, skrelt, frøet og kuttet i 1/4-tommers terninger
  • 1 kopp ferske basilikumblader, revet
  • Grovt salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt mer til pensling
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • 1 baguette
  • 2 til 3 hvitløksfedd, skrelt og til å gni med

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bland tomater, løk, agurk og basilikum, krydre lett med salt og pepper. Tilsett olivenolje og eddik, og vend godt sammen. La stå i romtemperatur i minst 1 time og opptil 3 timer.
  2. 2Varm opp grillelement eller grillpanne. Skjær brødet diagonalt i skiver på ca. 1/2 tomme tykkelse. Pensle begge sider lett med olivenolje; grill eller stek i ovn til de er lett ristet på begge sider.
  3. 3Gni det varme brødet lett med hvitløksfedd på én side. Strø over salt og pepper, og topp med tomatblandingen. La det stå noen minutter slik at saften får trekke inn i brødet før servering.