
Bruschetta
oppskrift på bruschetta, en klassisk italiensk forrett med ferske tomater, basilikum og hvitløk. perfekt for sommerbordet eller som en lett forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 store, modne tomater, frøet og hakket
- 1/2 stor rød løk, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 1 agurk, skrelt, frøet og kuttet i 1/4-tommers terninger
- 1 kopp ferske basilikumblader, revet
- Grovt salt
- Nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt mer til pensling
- 1 spiseskje rødvinseddik
- 1 baguette
- 2 til 3 hvitløksfedd, skrelt og til å gni med
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, bland tomater, løk, agurk og basilikum, krydre lett med salt og pepper. Tilsett olivenolje og eddik, og vend godt sammen. La stå i romtemperatur i minst 1 time og opptil 3 timer.
- 2Varm opp grillelement eller grillpanne. Skjær brødet diagonalt i skiver på ca. 1/2 tomme tykkelse. Pensle begge sider lett med olivenolje; grill eller stek i ovn til de er lett ristet på begge sider.
- 3Gni det varme brødet lett med hvitløksfedd på én side. Strø over salt og pepper, og topp med tomatblandingen. La det stå noen minutter slik at saften får trekke inn i brødet før servering.