
Deilige avokadosuppe
oppskrift på yummy avocado sopita, en kremet og forfriskende avokadosuppe perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss usaltet smør
- 1 hvit løk, hakket
- 2 hvitløksfedd, skrelt og knust
- 1/2 rød, oransje eller gul paprika, finhakket
- 2 ss fersk dill, hakket
- Salt og nykvernet svart pepper
- 3 mellomstore avokadoer, delt i to, fjernet stein, skrelt og grovhakket, se *Kok's Note
- 2 1/2 kopper melk med 2 % fett
- 2 ss olivenolje
- 1/2 pund små rå reker, skrellet og renset
- Ferske basilikumblader, finhakket, til pynt
- Sesamfrø, etter smak
Fremgangsmåte
- 1Smelt smøret i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk og paprika, og kok til de er myke, ca. 4 til 6 minutter, under omrøring av og til. Tilsett dill, og krydre med salt og pepper. Ha blandingen i blenderen.
- 2Tilsett avocado, melk og 1 spiseskje olivenolje i blenderen og kjør til en jevn puré. Når den er helt glatt, overfør puréen til en bolle, dekk til og sett i kjøleskapet til den er avkjølt.
- 3Varm opp den resterende spiseskjeen olivenolje i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett reker og kok til de er krøllet, rosa og ugjennomsiktige, ca. 2 til 4 minutter.
- 4For å servere, hell den avkjølte suppen i små glass eller boller, legg noen reker i hvert glass og pynt med basilikum, sesamfrø og en liten skvett olje.
- 5*Kok's notat: Vi anbefaler Hass-avokado for den glatteste avocado-suppen.*