Deilige avokadosuppe

Deilige avokadosuppe

oppskrift på yummy avocado sopita, en kremet og forfriskende avokadosuppe perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ss usaltet smør
  • 1 hvit løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, skrelt og knust
  • 1/2 rød, oransje eller gul paprika, finhakket
  • 2 ss fersk dill, hakket
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 3 mellomstore avokadoer, delt i to, fjernet stein, skrelt og grovhakket, se *Kok's Note
  • 2 1/2 kopper melk med 2 % fett
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 pund små rå reker, skrellet og renset
  • Ferske basilikumblader, finhakket, til pynt
  • Sesamfrø, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smøret i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk og paprika, og kok til de er myke, ca. 4 til 6 minutter, under omrøring av og til. Tilsett dill, og krydre med salt og pepper. Ha blandingen i blenderen.
  2. 2Tilsett avocado, melk og 1 spiseskje olivenolje i blenderen og kjør til en jevn puré. Når den er helt glatt, overfør puréen til en bolle, dekk til og sett i kjøleskapet til den er avkjølt.
  3. 3Varm opp den resterende spiseskjeen olivenolje i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett reker og kok til de er krøllet, rosa og ugjennomsiktige, ca. 2 til 4 minutter.
  4. 4For å servere, hell den avkjølte suppen i små glass eller boller, legg noen reker i hvert glass og pynt med basilikum, sesamfrø og en liten skvett olje.
  5. 5*Kok's notat: Vi anbefaler Hass-avokado for den glatteste avocado-suppen.*